Raimonds Pauls 87. dzimšanas dienā ticis pie ļoti eksotiskas dāvanas
foto: Zane Bitere/LETA
Maestro Raimonds Pauls 12. janvārī nosvinēja savu 86. dzimšanas dienu.
Slavenības
2023. gada 22. janvārī, 08:11

Raimonds Pauls 87. dzimšanas dienā ticis pie ļoti eksotiskas dāvanas

Kas Jauns Avīze

Daugavpils universitātes profesors, entomologs Arvīds Barševskis komponista Raimonda Paula vārdā nosaucis Filipīnās jaunatklātu vaboļu sugu "Acronia paulsi", sveicot Maestro 87. dzimšanas dienā.

Raimonds Pauls 87. dzimšanas dienā ticis pie ļoti ...

Vaboļu pētnieks jau vairākas jaunatklātās sugas nosaucis par godu ievērojamiem Latvijas cilvēkiem, piemēram, akadēmiķim Jānim Stradiņam, kinorežisoram Jānim Streičam, dzejniekam Imantam Ziedonim, mūziķim Guntaram Račam un citiem.

Šodien, 12. janvārī, Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notika maestro Raimonda Paula tradicionālais dzimšanas dienas koncerts. Koncertā ar Paulu uzstājās dziedātājas Dināra Rudāne, Elza Rozentāle un aktieris Andris Keišs. Viņus pavadīs Latvijas Radio bigbends Kārļa Vanaga vadībā.

FOTO: Raimonds Pauls tradicionālajā dzimšanas dienā pulcina sava talanta cienītājus

Šodien, 12. janvārī, Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notika maestro Raimonda Paula tradicionālais dzimšanas dienas koncerts. Koncertā ar Paulu uzstājās dziedātājas Dināra ...

“Paula ieguldījums Latvijas kultūrā ir nenovērtējams, tādēļ nosaukt skaisto, jaunatklāto vaboli viņa vārdā ir likumsakarīgi,” teic Barševskis. Vabole "Acronia paulsi" ir no koksngraužu dzimtas, dzīvo Filipīnās, Lusonas salā. Barševskis kā zinātnei jaunu sugu to aprakstījis pagājušā gada nogalē un uzskata, ka tā ir skaistākā viņa atklātā jaunā suga pērn.

foto: no Arvīda Barševska arhīva
“Acronia paulsi”, pēc entomologa Arvīda Barševska domām, ir skaistākā no viņa pērn atklātajām vaboļu sugām.
“Acronia paulsi”, pēc entomologa Arvīda Barševska domām, ir skaistākā no viņa pērn atklātajām vaboļu sugām.

Zinātnieks sola vaboles attēlu ierāmēt un nosūtīt Paulam kā apliecinājumu viņa mūža veikumam. Nesen Barševskis devās uz interviju Latvijas Radio namā, kur nejauši satika Maestro. “Tikai viņam raksturīgajā manierē viņš draudzīgi, bet ar humoru apjautājās: “Nu, kam jūs tur Daugavpilī esat pievienoti?” Mazliet pajokojušies, es tomēr atklāju noslēpumu par šo gaidāmo sveicienu dzimšanas dienā!” "Facebook" ierakstījis Barševskis.

Komponists Raimonds Pauls

Daugavpils universitāte jau vairākus gadus sadarbojas ar Mindanao universitāti Filipīnās, un Barševskis ar studentiem bijis daudzās vaboļu ekspedīcijās, atklājot ap simt jaunu sugu.