foto: AP/Scanpix
Romā arestēti “gladiatori” – reketieri
Ilustratīvs attēls
Trakā pasaule
2022. gada 1. decembris, 19:46

Romā arestēti “gladiatori” – reketieri

Jauns.lv

Itālijā arestēta viltus gladiatoru banda, kura galvaspilsētā Romā nodarbojās ar naudas izspiešanu no tūristiem, vēsta CNN.

Vietējā policija paziņoja, ka daudzi tūristi sūdzējušies par nekaunīgiem vīriešiem gladiatoru tērpā, kuri no viņiem izspieda līdz pat 500 eiro.

Izspiedēju metode bija vienkārša. Neko nenojaustošie tūristi tika aicināti nofotografēties uz Kolizeja fona kopā ar vīriem gladiatoru vai centurionu tērpos, pēc tam prasot samaksu, nereti izsakot draudus vai lietojot vardarbību. No kāda itāļu tūrista pieprasīja 40 eiro, pēc atteikuma piedraudēja piekaut un izspieda 150 eiro. Savukārt īru tūristu ļaunprāši pavadīja līdz bankomātam, bet pēc 200 eiro saņemšanas izspieda vēl 50.

Viltus gladiatori jau sen ir problēma Romā, un daudzi tūristi labprāt viņus fotografē, nenojaušot par gaidāmajām nepatikšanām. Kaut gan naudas pieprasīšana no tūristiem par kopīgām fotogrāfijām ir nelikumīga, daži par to neliekas ne zinis.

Šī gada janvārī diviem Romas iedzīvotājiem tika piespriests 13 500 eiro naudas sods, kad viņus pieķēra naudas izspiešanā no tūristiem. Savukārt 2015. gadā Rumānijas televīzijas komanda tika aplaupīta pēc 100 eiro maksāšanas atteikuma.