Trakā pasaule
2022. gada 30. novembris, 05:55

Sieviete, kuru nolaupīja zīdaiņa vecumā, pēc 51 gada satiek savus īstos vecākus

Jauns.lv

Vairāk nekā 50 gadus pēc tam, kad Teksasā zīdaiņa vecumā viņu nolaupīja aukle, amerikāniete atkal apvienojusies ar savu ģimeni, kura atradu savu mīļoto meitu, pateicoties DNS testam.

Neticamais stāsts, kas centrējas uz Melisas Haismitas pazušanu, sestdien noslēdzies Dienvidkarolīnā, teikts Čārlstonas televīzijas ziņu stacijas WCIV ziņojumā, kā arī paziņojumā no viņas ģimenes.

Haismita bija gadu veca, kad viņas māte Alta Apatenko Teksasas štata Fortvortā 1971. gadā laikrakstā publicēja sludinājumu, kurā meklēja aukles pakalpojumus, vēsta "The Guardian".

Māte audzināja meitu viena un tāpēc nolīga kādu sievieti, kura izrādīja interesi par darbu, taču kuru viņa nekad nebija satikusi, pieskatīt bērnu. Apatenko dzīvokļa biedrene nodeva Melisu auklītei, kura bērnu tā arī neatdeva. 

Haismitas tuvinieki ziņoja par meitenītes pazušanu policijai un kopš tā brīža nekad par viņu neaizmirsa. Pavisam nesen ģimene "Facebook" lūdza palīdzību pazuduša radinieka meklēšanā. 

1. septembrī Haismitas ģimene saņēma anonīmu ziņu, ka sieviete atrodas Čārlstonā. Izmantojot "23andMe" DNS tekstu, ģimene pārliecinājās, ka tā tiešām ir pirms 51 gada pazudusī Melisa. Sestdien svinību laikā baznīcā Fortvortā Melisa atkal satikās ar māti, tēvu, diviem brāļiem un divām māsām.

"Es nevarēju beigt raudāt," paziņojumā sacīja māsa Viktorija Gārnere. "Es biju pārlaimīga, joprojām jūtos kā miglā, cenšoties aptvert, ka esam viņu atraduši."

Otra māsa - Šārona Haismita, kura dzīvo Spānijā un plāno satikt Melisu Ziemassvētkos, pastāstīja, kā viņas tuvinieki vērsušies pēc palīdzības pie likumsargiem, taču veiksmīgi bijuši tieši viņu pašu privātie meklējumi.

Šārona sacīja, ka viņas ģimene sazinājusies ar klīniskās laboratorijas zinātnieci Lisu Jo Šīlu, kas palīdzējusi izprast DNS rezultātus un iegūt publiski pieejamos datus Melisas atrašanās vietas noteikšanai.

"Mūsu ģimene ir cietusi no aģentūrām, kas ir nepareizi pārvaldījušas šo lietu," sacīja Šārona Haismita. "Šobrīd mēs tikai vēlamies iepazīties ar Melisu, uzņemt viņu ģimenē un kompensēt zaudēto laiku."

Šārona sacīja, ka ir īpaši priecīga par savu māti, kura pēc Melisas pazušanas saskārusies ar apsūdzībām, ka, iespējams, viņa bērnu nogalinājusi un noziegumu slēpusi.

"Mana mamma darīja visu iespējamo ar ierobežotajiem resursiem, kas viņai bija - viņa nevarēja riskēt tikt atlaista, tāpēc uzticējās cilvēkam, kurš teica, ka parūpēsies par viņas bērnu," teikts Šāronas paziņojumā.

Savā ziņojumā ģimene vēlējusies nodot vienkāršu vēstījumu visiem, kuri meklē savus pazudušos mīļotos - "nekad nepadodies, seko katram pavedienam".