foto: Snap/Shutterstock/ Vida Press
Piekrist lomai “Jaukajā sievietē” Ričardu Gīru pamudināja 3 vārdi. Ko pateica Džūlija Robertsa?
Ričards Gīrs un Džūlija Robertsa filmā "Jaukā sieviete".
Slavenības
2022. gada 26. novembris, 19:15

Piekrist lomai “Jaukajā sievietē” Ričardu Gīru pamudināja 3 vārdi. Ko pateica Džūlija Robertsa?

Jauns.lv

Kopš filmas “Jaukā sieviete” (“Pretty Woman”) pirmizrādes pagājuši jau 32 gadi. Taču līdz pat šai dienai filmu labprāt atkārtoti skatās miljoniem cilvēku visā pasaulē. Dzīvespriecīgā un tiešā Džūlija Robertsa pēc romantiskās komēdijas iznākšanas kļuva par īstu zvaigzni. Savukārt viņas ekrāna partneris Ričards Gīrs nostiprināja seksa simbola slavu. Taču retais zina, ka aktieris līdz pēdējam brīdim nevēlējās piekrist lomai šajā filmā.

Kad režisors Gerijs Māršals nosūtīja Gīram scenāriju, aktieris nebija sajūsmā par šo stāstu. Viņš nosprieda, ka Edvarda Luisa tēls ir tukšs un neinteresants. Režisors visiem spēkiem centās pierunāt spītīgo aktieri: solīja pasakainu honorāru, piedāvāja mainīt sižetu. Bet viss bija veltīgi. Tad Gerijs Māršals nosūtīja pie Ričarda Gīra pievilcīgo Džūliju Robertsu, cerēdams, ka viņa spēs izkausēt ietiepīgā aktiera sirdi.

23 fakti, ko jūs vēl nezinājāt par filmu "Jaukā sieviete"

gallery icon

Abi sarunās aizvadīja visu vakaru, un Ričards sāka šaubīties par savu lēmumu. Atgriezies mājās, viņš atrada zīmīti, ko Džūlija slepus bija ielikusi viņam kabatā. “Lūdzu, saki “jā”,” bija rakstīts uz papīrīša.

Džūlija Robertsa 1990. izdotajā filmā „Jaukā sieviete”

gallery icon

Viņas veikli izdomātais triks nostrādāja, un Gīrs piekrita lomai. Filma kļuva par kases grāvēju un saņēma neskaitāmas nominācijas dažādām prestižām balvām – sākot ar “Oskaru” un beidzot ar “Zelta globusu”.

Džūlija Robertsa ar vīru Deniju Moderu

gallery icon