Kairiša filmas "Janvāris" pirmizrāde 2022. gada 11. novembrī

gallery icon
Slavenības
2022. gada 21. novembris, 06:22

Dailes teātra "sliktā meitene" Alise Danovska apprecējusies un nomainījusi uzvārdu

Žurnāls "Kas Jauns"

Viestura Kairiša filmas "Janvāris" galvenās sieviešu lomas atveidotāja Alise Dzene (29) ir tā pati palaidnīgā aktrise Alise Danovska, kura pērn ar skandālu par viltotu kovidtestu tika atlaista no darba Dailes teātrī.

Filmas "Janvāris" pirmizrādē Alise draudzīgi tērzēja ar filmas režisoru Viesturu Kairišu un viņa sievu kostīmu mākslinieci Ievu Jurjāni. Kā zināms, Kairišs ir Dailes teātra radošais direktors un arī bija cieši saistīts ar nepatīkamo situāciju, kad patiesi talantīgu un perspektīvu aktrisi vadībai nācās atbrīvot no darba dokumenta viltošanas (šajā gadījumā kovidtesta viltošanas) dēļ.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Alise Dzene pirmizrādē režisora Viestura Kairiša kompānijā.

Šis atgadījums nekādā ziņā nemainīja režisora attieksmi pret Alises talantu, un ar jau iepriekš aizrunāto aktrisi viņš, kā lemts, kopā strādāja filmas "Janvāris" uzņemšanas laukumā. “Par laimi, filmēšanas laikā bija jāveic tikai spļaujamie testi un degunā vai rīklē nekas nebija jābāž. Es to tiešām nepanesu,” atzīst Alise, kura šovasar izgājusi pie vīra, pēc četrus gadus ilgas kopābūšanas apprecēdamās ar kino operatoru Miku Dzeni. Aktrise pēc kāzām pārgājusi vīra uzvārdā un arī jaunās filmas afišās, reklāmās un titros ir saukta par Alisi Dzeni.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Filmas "Janvāris" galveno lomu atveidotāji Alise Dzene un Kārlis Arnolds Avots.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!