foto: AFP/Scanpix
"Adidas" pārtrauc sadarbību ar Kanje Vestu viņa antisemītisko izteikumu dēļ
Kanje Vests Milk Studios 2016. gada 28. jūnijā Holivudā, Kalifornijā. Adidas un Kanje Vests paziņo par savas partnerības nākotni: adidas + KANYE WEST Džonatans Leibsons/Getty Images priekš ADIDAS/AFP
Slavenības
2022. gada 25. oktobris, 14:33

"Adidas" pārtrauc sadarbību ar Kanje Vestu viņa antisemītisko izteikumu dēļ

Jauns.lv

Sporta apģērbu un ekipējuma smagsvars "Adidas" repera antisemtīskos komentārus sauc par "nepieņemamiem, naidpilniem un bīstamiem".

Sporta zīmols tika pakļauts intensīvam spiedienam pārtraukt sadarbību pēc tam, kad Vests, kas nu pazīstams kā Ye, apgalvoja, ka viņš varētu izteikt antisemītiskus komentārus un viņam joprojām būtu Adidas atbalsts.

25. oktobrī izplatītajā paziņojumā "Adidas" teica: “Adidas nepieļauj antisemītismu un jebkāda cita veida naida runu. 

Neilgi pēc tam modes žurnāla "Vogue" pārstāvis portālam "Page Six" sacīja, ka ne izdevums, ne galvenā redaktore Anna Vintūra neplāno turpmāk sadarboties ar reperi.

"Vintūra ir ļoti skaidri norādījusi "Vogue", ka Kanje vairs nav daļa no iekšējā loka," piebilda žurnāla pārstāvis. 

“Par mani un "Adidas" ir tā, ka es varētu burtiski teikt antisemītiskus mēslus, un viņi nevar mani nomest,” video saka reperis.

Pagājušajā nedēļā "Twitter" un "Instagram" bloķēja Vesta kontus, jo tika publicēti ieraksti, kas tika uzskatīti par antisemītiskiem, tostarp tvīts, kurā reperis sacīja, ka drīzumā "nāves sagrābs ebreju cilvēkus".