Divas valstis nepiedalīsies Eirovīzijā dārgo izmaksu dēļ
foto: ZUMAPRESS.com
Ilustratīvs foto
Mūzika
2022. gada 17. oktobrī, 23:33

Divas valstis nepiedalīsies Eirovīzijā dārgo izmaksu dēļ

Jauns.lv

Melnkalne un Ziemeļmaķedonija nepiedalīsies nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā lielo izmaksu dēļ, raksta BBC.

Divas valstis nepiedalīsies Eirovīzijā dārgo izmak...

BBC norāda, ka dažām valstīm konkursa dalības maksa ir pieaugusi, jo Krievijai Eirovīzijā šogad aizliegts piedalīties. Raidorganizācijām piemērotais dalības maksas apmērs valstīs atšķiras atkarībā no valsts platības, un Krievija līdz šim bija ieguldījusi konkursā ievērojamu summu.

"Papildus ievērojamajām reģistrācijas nodevu izmaksām, kā arī uzturēšanās izmaksām Lielbritānijā saskārāmies arī ar sponsoru trūkumu, tāpēc nolēmām esošos resursus novirzīt esošo un plānoto nacionālo projektu finansēšanai," teikts Melnkalnes sabiedriskās raidorganizācijas RTCG paziņojumā.

Savukārt Ziemeļmaķedonijas raidorganizācija MRT norāda, ka lēmums nākamgad nepiedalīties pieņemts "palielinātās reģistrācijas maksas", kā arī enerģētikas krīzes dēļ.

BBC arī norāda, ka klīst runas, ka papildu izmaksu dēļ iespēju nepiedalīties Eirovīzijas dziesmu konkursā apsver vēl citas valstis. 

Zināms, ka Ukrainas vietā Eirovīziju rīkos pagājušā konkursa otrās vietas ieguvēja Lielbritānija, un tas notiks Liverpūlē 2023. gada maijā.

Paredzams, ka pilns to valstu saraksts, kas 2023. gadā piedalīsies Eirovīzijā, tiks apstiprināts šīs nedēļas laikā.

Kalush Orchestra from Ukraine perform during the final of the 2022 Eurovision Song Contest in Turin, Italy, May 14, 2022. REUTERS/Yara Nardi

Ukrainas pārstāvju "Kalush Orchestra" uzstāšanās ar dziesmu "Stefania" un uzvara Eirovīzijā 2022