Mūzika
2022. gada 19. jūlijs, 09:22

Pēc 30 gadu klusēšanas uz pašmāju mūzikas skatuves atgriežas grupa LLL

Jauns.lv

Šonedēļ jaunu singlu izdevusi pašmāju sintveiva grupa "LLL" - tā nāk klajā ar dziesmu "Tumsa ap mani".

Kā portālu Jauns.lv informēja grupas pārstāvji, ideja par dziesmu tapusi jau 1992. gadā. Grupa atgriežas arī koncertējošā sastāvā - tā būs sastopama festivālā “Laba daba” 6. augustā. "LLL" patreizējo sastāvu veido Valdis Puriņš, Mārtiņš Rēķis, Ints Indriksons, Juris Mendziņš, Gatis Žagars.

Singlu “Tumsa ap mani” pavada illustrēts un animēts mūzikas video, ko veidojusi māksliniece Sabīne Moore. Mūzikas video ir veidots ar nostaļģisku noskaņu. Filmas galvenais varonis (Mēness) tiecas uz kādu nesataustāmu vietu laikā un telpā, meklējot savu sapņu zemi.

“LLL" (jeb "Lineāro Labirintu Laboranti") pirmsākumi meklējami 1985. gadā. Bet plašākai publikai "LLL" izskanēja deviņdesmito gadu sākumā - piedaloties jauno grupu konkursā "Durvis", pēc tam arī "Bildēs". Grupa citu tā laika "neoficiālo" apvienību vidū izcēlās ar savas ierakstu studijas esamību, kurā, mācoties no "Dzeltenajiem pastniekiem", uz magnetofoniem "Olimp", vairākās kārtās rakstot un montējot lentes, sāka rakstīt savus albumus, kopumā izlaižot četrus - 1990. gadā - "Vēsture manās mājās" un "Agonija" (Alvila Lūša solo darbs), 1991.gadā - "Salauztā skaņuplate", 1992.gadā - "Apsēsto valstībā". Grupa eksistēja savā iedomātajā mikrorealitātē, spēlējoties ar Alternatīvās Kosmonautikas Institūta ideju un dažreiz savā studijā ierakstot arī citus līdzīgi noskaņotus jaunu cilvēku projektus.

Tomēr nē - sajūtas, kas tika radītas savā jaunībā, šķiet vēl aktuālas arī šodien, tāpēc tās senie domubiedri ir mēģinājuši salikt kopā jaunās skaņās, cenšoties nezaudēt to dienu noskaņas. Turpinājums sekos!

"Tumsai ap mani" 2022. gada ieraksta versijā mūziku veidoja Alvils Lūsis, vārdus rakstīja Mārtiņš Rēķis, programmēja un aranžēja Ints Indriksons. Sintezatoru partijas iespēlēja Valdis Puriņš, Gatis Žagars un Juris Mendziņš, dziedāja Valdis Puriņš.