Slavenības
2022. gada 30. jūnijs, 22:15

Vai šādi izskatīsies nākamais ASV prezidents un viceprezidents? Šterns un Kūpers pārsteidz amerikāņus

Jauns.lv

Amerikāņu radio un televīzijas personība Hovards Šterns, kurš nedēļas sākumā paziņoja par iespējamo kandidēšanu uz ASV prezidenta amatu 2024. gada vēlēšanās, klajā nācis ar vēl kādu gana pārsteidzošu vēsti - viceprezidenta amatam viņš izvēlējies Holivudas zvaigzni Bredliju Kūperu.

Kā 68 gadus vecais Šterns paziņojis "Sirius XM" radio ēterā, viņš ar Kūperu runājis ar īsziņu starpniecību.

"Šorīt agri no rīta es sarakstījos ar kādu cilvēku, kurš man interesē, lai potenciāli kļūtu par manu viceprezidentu, kad es kandidēšu," sacīja Kūpers.

"Šis cilvēks man uzrakstīja īsziņu un teica: "Es gribu tevi apsveikt, un tev ir mana balss." Ļoti jauka saruna. Un es teicu: "Kā tu justos, ja kļūtu par manu viceprezidentu?". Un jūs zināt, ko viņš atbildēja? "Darīts." Citiem vārdiem sakot, viņš piekrita."

Šterns turpināja: "Tas ir aizraujoši. Es jums izstāstīšu, cik lielisks ir šis viceprezidenta kandidāts. Viņš man teica: "Es piedalos, bet es esmu vēl viens baltais vīrietis [šobrīd viceprezidente ir afroamerikāniete Kamala Harisa]... Un es teicu: "Es novērtēju, ka tu to saki, bet es ticu, ka tu būsi tik liels ieguvums, ka, manuprāt, cilvēki sapratīs..." Šis puisis piesaistīs sieviešu balsis tā, ka jūs brīnīsieties! Mans viceprezidents: Bredlijs Kūpers. Es viņam pateicu, ka paziņošu to šodien."

Savos sākotnējos komentāros šonedēļ Šterns sacīja, ka viņa iespējamā kandidēšana prezidenta amatā ir atkarīga no tā, vai 2024. gadā kandidēs arī Donalds Tramps, piebilstot, ka tādā gadījumā viņu pārspēšot.

Šterns arī paudis, ka vēloties ieviest lielāku kārtību Augstākās tiesas spriedumos, jo vēl nesen bijis sašutis par kādu Augstākās tiesas lēmumu.

"Ja es kandidēšu uz prezidenta amatu, es iecelšu vēl piecus Augstākās tiesas tiesnešus," teica Šterns. "Es nebaidos to darīt. Tiklīdz es kļūšu par prezidentu, jūs saņemsiet piecus jaunus Augstākās tiesas tiesnešus, kas apgāzīs visas šīs muļķības."