Trakā pasaule
2022. gada 6. maijs, 19:45

Savulaik aktīvajam Krievijas atbalstītājam Ņevzorovam tiesa aizmuguriski lēmusi par apcietināšanu

Jauns.lv / LETA

Maskavas Basmanajas rajona tiesa aizmuguriski pieņēmusi lēmumu par krievu žurnālista Aleksandra Ņevzorova apcietināšanu, pamatojoties uz apsūdzībām par tādu "viltus ziņu" izplatīšanu, kas nomelno Krievijas armiju.

Par krimināllietu pret Ņevzorovu, kurš pašreiz atrodas ārzemēs, Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņoja 22.martā. Vēlāk viņš tika izsludināts meklēšanā.

Ņevzorovs savulaik bija pazīstams kā aktīvs Krievijas impērisko tīkojumu atbalstītājs, taču pēdējo gadu laikā viņš pievērsies zinātnes propagandai un kļuvis par nesaudzīgu Vladimira Putina diktatoriskā režīma kritiķi.

Kriminālvajāšana tika sākta saistībā ar paziņojumu sociālajos tīklos par Krievijas armijas veikto Mariupoles dzemdību nama bombardēšanu. Žurnālists publicēja arī bombardēšanā cietušo cilvēku fotogrāfijas.

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca, kā rezultātā cietuši 17 cilvēki, trešdien paziņoja policija un Doņeckas ...

gallery icon

Žurnālists norādījis, ka uzbrukums dzemdību namam bijis tīšs. Karavīru tīši uzbrukumi civilajiem objektiem var tikt kvalificēti kā kara noziegums.

Par aviācijas triecienu Mariupoles dzemdību namam Kijiva paziņoja 9.martā. Krievija ķērās pie tradicionālajiem meliem, sākotnēji apgalvojot, ka ēkā atradies Ukrainas Nacionālās gvardes štābs, bet pēc tam, ka uzbrukumu Krievijas puse vispār neesot veikusi.