foto: LETA
Krievijas vadonis varēja aiziet neceļos. Kas ir Putina "mentors" jeb "otrais tēvs"?
Krievijas nopelniem bagātais treneris, Krievijas sieviešu izlases treneris un Vladimira Putina privātais treneris Anatolijs Rahlins 2008. gadā.
Trakā pasaule
2022. gada 10. maijs, 12:58

Krievijas vadonis varēja aiziet neceļos. Kas ir Putina "mentors" jeb "otrais tēvs"?

Jauns.lv

Pirms kļūt par Krievijas prezidentu un sākt asiņainu un nežēlīgu uzbrukumu kaimiņvalstij Ukrainai, Putins nonāca situācijā, kad dzīve draudēja izvērsties pavisam savādāka. Par liktenīgo pavērsienu esot jāpateicas nevienam citam kā viņa "mentoram" un "otrajam tēvam".

Šis bija cilvēks, kurš pēc paša Putina teiktā, izglābis viņu no ielu dzīves Ļeņingradā - tagad Sanktpēterburgā - un jaunības laikā bijis kā "mentors".

Anatolijs Rahlins, kurš savulaik teicis, ka ir Putina "otrais tēvs" un 11 gadus viņu trenēja, nomira 75 gadu vecumā 2013. gadā pēc pusgadsimta ilgas sportistu apmācības. Runāja arī, ka viņš izaudzinājis vairāk nekā 100 sporta meistaru.

"Mentors" tika uzaicināts uz privātām pusdienām Kremlī, Putinam nākot pie varas 2000. gadā - piecus gadus pirms viņa nāves, ko Krievijas diktators raksturoja kā "neaizstājamu zaudējumu".

Putins 9. maija svinībās 2022. gadā

Maskavā 9. maijā notiek svinības un militārā parāde par godu uzvarai pār nacistisko Vāciju. Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā uzrunā ...

gallery icon
18

Rahlins trenera karjeru sāka ar puišu treniņiem, bet vēlāk 2009. gadā kļuva par Krievijas sieviešu nacionālās džudo izlases galveno treneri.

Trenera nāves brīdī prezidenta mājaslapā ievietotajā līdzjūtības telegrammā Putins sacīja, ka viņu dziļi skumdinājusi Rahlina nāve un ka tā ir "liels, neaizstājams zaudējums mums visiem".

"Anatolijs bija spēcīgs, vīrišķīgs, gudrs un sirsnīgs cilvēks, viņu cienīja un mīlēja viņa kolēģi un draugi, un, protams, praktikanti, kuriem Anatolijs [Rahlins] bija īsts skolotājs un rūpīgs mentors sportā un dzīvē," sacīja prezidents.

Putina inaugurācijas ceremonija Maskavas Kremlī

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien stājās amatā uz vēl vienu sešu gadu amata termiņu. Putins deva prezidenta zvērestu ceremonijā Maskavas ...

gallery icon
40

Viņš piebilda, ka trenera piemiņa "mūžīgi dzīvos mūsu sirdīs".

Kā vēsta "The Moscow Times", Krievijas līderis nolika ziedus pie Rahlina kapa Sanktpēterburgā un pavadīja laiku, noliecis galvu, stāvot blakus bijušā trenera zārkam.

Grāmatā ar nosaukumu "Pirmajā personā. Sarunas ar Vladimiru Putinu" ("In the First Person. Talks with Vladimir Putin") pastāstīts, kā topošais prezidents iepazinās ar Rahlinu, dodoties uz cīņas klubu Ļeņingradā.

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon
141

"Šī bija kopīga sporta halle, kas piederēja sporta biedrībai "Trud". Tur man bija ļoti labs treneris - Anatolijs Rahlins," sacīja Putins.

"Ja es nebūtu gājis sportot, es nezinu, kādu pagriezienu mana dzīve būtu veikusi," viņš teica, vēsta "Mirror".

"Anatolijs mani faktiski pasargāja no ielās esošo jauniešu grupu ietekmes. Atklāti sakot, situācija tur nebūt nebija laba."

Putins Kremlī godina olimpiskos varoņus un nosvin daiļslidotājas Vaļijevas 16. dzimšanas dienu

26. aprīlī Kremlī notikusi Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Pekinas olimpisko spēļu čempioniem. Tiesa, no 15 zelta medaļu ...

gallery icon
37

Rahlins 15 gadus palīdzēja trenēt Putinu, sākot ar to brīdi, kad topošajam VDK pulkvedim un Krievijas vadītājam apritēja 13 gadi.

Viņu saistība bija tik tuva, ka nākamajā dienā pēc viņa inaugurācijas 2000. gadā Kremlis uzaicināja Rahlinu uz privātām pusdienām pie prezidenta, liecina togad publicētā publikācija "Vanity Fair".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atpūtas laikā taigā

gallery icon
25