No kamieļu skaistumkonkursa Saūda Arābijā diskvalificē dzīvniekus, kuriem veiktas botoksa injekcijas
foto: AFP/Scanpix
Trakā pasaule

No kamieļu skaistumkonkursa Saūda Arābijā diskvalificē dzīvniekus, kuriem veiktas botoksa injekcijas

Jauns.lv

Vairāk nekā 40 kamieļu diskvalificēti no skaistumkonkursa Saūda Arābijā, jo atklājies, ka viņi saņēmuši botulīna injekcijas un citus kosmētiskus uzlabojumus.

No kamieļu skaistumkonkursa Saūda Arābijā diskvali...

Kamieļu skaistumkonkurss ir karaļa Abdulaziza kamieļu festivāla ievērojamākais notikums, kurā uzvarētājs var iegūt pat 66 miljonus ASV dolāru.

Par skaistākajiem kamieļiem tiek uzskatīti tie, kuriem ir garas, nokarenas lūpas, liels deguns un formīgs kupris.

Kamieļu skaistumkonkurss Saūda Arābijā

Vairāk nekā 40 kamieļu diskvalificēti no skaistumkonkursa Saūda Arābijā, jo atklājies, ka viņi saņēmuši botoksa injekcijas un citus kosmētiskus uzlabojumus.

Kā norāda BBC, konkursa tiesneši izmantojuši "progresīvas" tehnoloģijas, lai atklātu manipulācijas ar kamieļu izskatu tādā mērogā, kāds līdz šim neesot pieredzēts.

Konkursanti vispirms ievesti zālē, kur speciālisti pārbaudījuši viņu ārējo izskatu un kustības. Pēc tam dzīvnieku galvas, kakli un torss skenēti ar rentgena un 3D ultraskaņas aparātiem, paņemti paraugi ģenētiskajai analīzei un citiem testiem.

27 kamieļi diskvalificēti par nedabiski izstieptām ķermeņa daļām, bet 16 izraidīti no konkursa botoksa injekciju dēļ. 

Ar botolīnu injicētas kamieļu lūpas, deguni, žokļi un citas galvas daļas, lai atslābinātu muskuļus. Savukārt, lai padarītu lūpas un degunus lielākus, izmantots kolagēns. Muskuļu augšanas veicināšanai dzīvniekiem doti hormoni. Lai atsevišķas ķermeņa daļas padarītu lielākas, izmantotas arī gumijas lentes, kuru cieša nosiešana ierobežoja asins plūsmu.

1

Kamieļu skaistumkonkurss

Karaļa Abdulaziza kamieļu festivāls tiek uzskatīts par lielāko festivālu pasaulē. Saskaņā ar vietējo mediju sniegto informāciju, festivālā, kas sākās 1. decembrī un turpinās 40 dienas, piedalās aptuveni 33 000 kamieļu īpašnieku no dažādām pasaules vietām, tostarp ASV, Krievijas un Francijas.

32 kvadrātkilometru plašajā festivāla norises vietā, kas atrodas 100 kilometru uz ziemeļaustrumiem no Saūda Arābijas galvaspilsētas Rijādas, katru dienu tiek sagaidīti 100 000 tūristu.