foto: Mārtiņš Ziders/ izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Izsludina Vestarda Šimkus koncertu. Ļaudis spriež, vai tad viņam ir sertifikāts
Pianists Vestards Šimkus.
Mūzika
2021. gada 27. novembris, 21:01

Izsludina Vestarda Šimkus koncertu. Ļaudis spriež, vai tad viņam ir sertifikāts

Jauns.lv

Pēc tam, kad sociālajos tīklos ne vienu vien pārsteidza Vidzemes koncertzāles "Cēsis" reklāma par 4. decembrī gaidāmo pianista Vestarda Šimkus koncertu, koncertzāle nākusi klajā ar paziņojumu, ka koncerts tomēr nenotiks, jo māksliniekam nebūs spēkā esoša sertifikāta.

"Diemžēl 4.decembrī plānotais Vestarda Šimkus koncerts "Amerika" ir atcelts, pamatojoties uz šodien oficiāli saņemto apstiprinājumu no mākslinieka, ka uz koncerta brīdi viņam nebūs spēkā esoša vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, kas nepieciešams pasākumam "zaļajā režīmā"," vēsta Vidzemes koncertzāle "Cēsis".

Sociālajos tīklos iepriekš bija vērojama diskusija, ļaudīm spriežot, ka Šimkus, kurš jau iepriekš izteicies, ka nevakcinēsies, būs vai nu tomēr mainījis savas domas un vakcinējies, vai nu arī pārslimojis vīrusu.

Tagad, kad paziņots, ka koncerts tomēr atcelts, ļaudis prāto, kāpēc pirms tā izziņošanas atbildīgās personas nemaz nenoskaidroja, vai māksliniekam ir nepieciešamais sertifikāts.

Jau iepriekš oktobrī mākslinieks visai skaidri sociālajā vietnē "Facebook" paziņoja, ka nevakcinēsies. "Līdz manām ausīm ir nonākušas tīmekļa anonīmo komentāru labirintos klejojošas baumas, ka es patiesībā pret šo vīrusu esot vakcinējies. Tā nav un nebūs patiesība. Tomēr neesmu arī "antivakseris" (šī dehumanizējošā palama laikam nekad netiks uzskatīta par politnekorektu, vai ne?), jo ar daudzus gadus pārbaudītām vakcīnām esmu potējies pret vīrusiem, kuri ir daudzkārt bīstamāki," rakstīja Šimkus.

Viņš pauda savu viedokli par vakcināciju, norādot, ka "šīs vakcīnas nepasargā no saslimšanas un letāla iznākuma." Mākslinieks norādīja, ka ražotāji atbildību par blaknēm neuzņemoties, un šo vakcīnu klīniskie pētījumi neesot pabeigti, faktiski padarot tās par eksperimentālām.

Kārļa Lāča simfonijas pirmatskaņojums un Rahmaņinovs Vestarda Šimkus interpretācijā Liepājā

gallery icon
26

Pianists Vestards Šimkus

gallery icon
7