Slavenības
2021. gada 8. novembris, 19:16

Pārciests infarkts un sasirgšana ar Covid-19 - mediķi cīnās par komponista Mārtiņa Brauna veselību

Jauns.lv

Mūziķu aprindās virmo pavisam satraucošas ziņas par komponista Mārtiņa Brauna veselību. Viņa tuvinieki, draugi un kolēģi tur īkšķus, lai Mārtiņš atlabtu.

Visa Latvija 17. septembrī atzīmēja Mārtiņa Brauna 70. jubileju. Tikmēr pašam gaviļniekam šis laiks bija gan rūpju, gan sirdi sildošu notikumu pilns. Proti, vasarā viņš piedzīvoja vairākas operācijas, taču tas nebija šķērslis, lai tautā mīlētais komponists sagatavotos savas slavenās muzikālās izrādes "Mauglis" jauniestudējumam. Tā pirmizrāde notika 15. oktobrī, un tajā uz skatuves bija arī pats Mārtiņš Brauns, jo tieši ar šo izrādi tika svinēta komponista apaļā jubileja. Un tas, ka pirmizrāde notika teju mēnesi pēc dzimšanas dienas, bija paša jubilāra vēlme – Brauns vienmēr uzsvēris, ka viņam ne visai patīk jubilejas.

Rokoperas "Mauglis" jauniestudējuma pirmizrāde 2021. gada oktobrī

2021. gada oktobrī tika aizvadīta rokoperas "Mauglis" jauniestudējuma pirmizrāde, kuras izskaņā komponists Mārtiņš Brauns un iestudējuma dalībnieki tika sumināti ar ...

gallery icon

Diemžēl pavisam drīz pēc "Maugļa" jauniestudējuma pirmizrādes, kuru skatītāji uzņēma ar stāvovācijām, Mārtiņa Brauna veselība pamatīgi sašķobījās.

foto: Publicitātes
Komponists Mārtiņš Brauns pirms mēneša savu 70. jubileju nosvinēja, piedaloties muzikālās izrādes "Mauglis" jauniestudējuma pirmizrādē.

Žurnālam "Kas Jauns" kļuvis zināms, ka pirms divām nedēļām komponistu ķēris infarkts, bet, par laimi, mediķi viņa dzīvību izglāba. Diemžēl papildus tam Brauns inficējies ar Covid-19 (visticamāk, tas noticis slimnīcā), un nu ārstiem atkal jācīnās par komponista dzīvību. Mārtiņa tuvinieki, draugi un kolēģi cer, ka nežēlīgais vīruss nebūs nāvējošs viņa jau tā novājinātajam organismam, jo Mārtiņš bijis arī vakcinējies.

Komponista Mārtiņa Brauna leģendārā dziesmu cikla “Daugava” albuma atvēršanas svētki

27. jūnijā uz kuģīša “Rīgas pērle” notika komponista un taustiņistrumentālista Mārtiņa Brauna leģendārā dziesmu cikla “Daugava” albuma atvēršanas svētki. Albums ...

gallery icon

Par citu sabiedrībā zināmu ļaužu cīņu ar Covid-19 lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!