foto: AFP/Scanpix
13 gadus veca meitene Ķīnā izliekas par puisi, lai iekļūtu mūzikas grupā, bet vēlāk to rūgti nožēlo
Zēnu grupas Ķīnā ir milzīga industrija
Trakā pasaule
2021. gada 14. oktobris, 04:38

13 gadus veca meitene Ķīnā izliekas par puisi, lai iekļūtu mūzikas grupā, bet vēlāk to rūgti nožēlo

Jauns.lv

Jauna meitene Ķīnā atvainojusies, ka maldinājusi fanus pēc tam, kad centusies iekļūt puišu mūzikas grupā, vēsta "BBC News".

13 gadus veā meitene sacīja, ka meloja par savu dzimumu menedžmenta kompānijai, jo bija "jauna un neapdomīga". Lai gan viņa oficiāli neiekļuva grupā, fani varēja soctīklos vērot, kā viņai sokas mēģinājumos treniņu nometnē.

Daudzus fanus šāda meitenes rīcība pamatīgi uzjautrinājusi un viņi notikušajā neko īpašu nav saskatījuši. Tikmēr pati meitene norādījusi, ka pieņēmusi lēmumu pamest izklaides industriju:

"Es atvainojos visiem, kuri man ticēja. Es apsolu, ka turpmāk neparādīšos nekādās izklaides platformās." "YGN Youth Club" rekrutē tikai jaunus zēnus, lielākoties vecumā no 11 līdz 13 gadiem.

Izaicinājumu pilnais projekts veidots ar mērķi attīstīt pusaudžu dziedāšanas un dejas prasmes, lai pārvērstu viņus par pusaudžu elkiem.

Kompānija, kas organizē šo projektu atzina, ka kļūda notikusi tāpēc, ka pandēmijas laikā noklausīšanās notiek tiešsaistē. Tādas bērnu nometnes kā "YGN Youth Club" ir plaši apmeklētas, jo ģimenes to uzskata par iespēju saviem bērniem kļūt bagātiem un slaveniem.

Piemēram, grupa "TFBoys" 2013. gadā ar 12 un 13 gadus vecajiem dalībniekiem iemantoja milzu slavu. Tomēr jauniešu grupu vadības uzņēmumi dažkārt tiek kritizēti par to, ka ekspluatē bērnus, lai gūtu komerciālu labumu. 

Tēmas