Hiltones māsai kāzu kleita 70 330 eiro vērtībā. FOTO
Nikija Hiltone kāzu dienai ar britu baņķieru dinastijas mantinieku Džeimsu Rotšildu izvēlējusies modes nama „Valentino” tērpu. Franču mežģīnēm un kristāliņiem rotātais tērps izmaksājis 50 000 sterliņu mārciņu jeb 70 330 eiro.
Slavenības
2015. gada 14. jūlijs, 12:51

Hiltones māsai kāzu kleita 70 330 eiro vērtībā. FOTO

Jauns.lv

Aizvadītajā piektdienā Kensingtonas pilī Londonā kāzas svinēja amerikāņu sabiedrības dāmas Parisas Hiltones māsa Nikija (31) un baņķieru Rotšīldu dinastijas pārstāvis Džeimss Rotšīlds (30).

Lai gan dažas dienas pirms kāzām līgava Nikija Hiltone apmeklēja Parīzes modes nedēļu „Versace” tērpā, kura caurspīdīgā auduma ielaidumi atsedza viņas pliko sēžamvietu, savā kāzu dienā Nikija bija žilbinoši skaista, eleganta un zināmā mērā pat atturīga. Līgava savai Lielajai dienai bija izraudzījusies baltu pasakaini skaistu mežģīņu kleitu ar garajām piedurknēm, paaugstinātu apkakli un garu šlepi. Līgavai bija garš plīvurs, kas klāja zemi vēl vairāku metru garumā. Matus Nikija bija saņēmusi mezglā, bet viņas seju klāja dabisks grims. Rokās Nikija nesa līgavas pušķi, kas darināts no baltām rozītēm.

Līgava kāzām posās „Claridge’s” viesnīcā Londonā. Lai vestu Nikiju uz laulību norises vietu pēc meitas bija ieradies viņas tēvs – Ričards „Riks” Hiltons.

Skaisto līgavas kleitu darinājis modes nams „Valentino” un tā izmaksājusi 50 000 sterliņu mārciņu jeb 70 330 eiro. „Jau kopš mazotnes es vēlējos, lai manu kāzu kleitu darinātu „Valentino”,” īsi pirms kāzām intervijā žurnāla „Harper’s Bazaar” izteicās Nikija.” „„Valentino” ir nezūdošas elegances definīcija. Nedomāju, ka ir vēl cits augstās modes nams, kas līdzinātos šim.” Nikija sešus mēnešus strādājusi kopā ar tērpu modelētājiem, lai izstrādātu savu sapņu kleitu, „Es izskatīju tērpus no visām kolekcijām, kas radīti pēdējo 10 gadu laikā. Es pētīju arhīvu un sūtīju piezīmes par detaļām, kas man bija iepatikušās – konkrētā piedurkne, paaugstinātā kakla līnija.” Tā galarezultātā tapa kleita no franču mežģīnēm, kas izšūta kristāliem. Kleitai bija 3 metrus gara šlepe. Nikijai kājās bija pēc pasūtījuma darinātas „Christian Louboutin” kāzu kurpes, kuras sānus rotāja uzraksts „Rotšīlda kundze”.

Līgavu pie viesnīcas sagaidīja arī mamma Keitija Hiltone un vecākā māsa Parisa Hiltone. Abas dāmas Nikijas kāzām bija izvēlējušās gaiši zilas krāsas vakartērpus. „Esmu tik laimīga, ka mana māsa atradusi savu sapņu vīrieti,” sociālajos tīklos rakstīja līgavas māsa Parisa. „Viņi ir ideāls pāris! Esmu tik saviļņota par viņu kāzām!”

Nikija Hiltone un Džeimss Rotšīlds viens otram jāvārdu teica Kensingtonas pilī, kas savulaik bija princeses Diānas rezidence. Jaunais pāris uz kāzām bija lūdzis tikai sev tuvākos un dārgākos radus un draugus.

Nikija un Džeimss satiekas kopš 2011. gada, bet pērnā gada augustā atvaļinājuma laikā pie Komo ezera Itālijā bagātais anglis viņu bildināja. Rotšīlds savai izredzētajai pasniedza astoņu karātu briljanta saderināšanās gredzenu, kura vērtība ir viens miljons ASV sterliņu mārciņu jeb (1.4 miljoni eiro).

Nikijai šīs ir otrās laulības. Pirms desmit gadiem viņa Lasvegasā apprecējās ar bērnības draugu Todu Endrū, taču trīs mēnešus vēlāk šo laulību anulēja.

Rotšīldi ir Eiropas baņķieru dinastija, kas aizsākusies 18. gadsimtā. 1816. gadā Austrijas imperators Francis II piešķīra viņiem baronu titulu un ģimene iekļuva austriešu galmā. Dinastijas britu atzaru Anglijas galmā uzņēma karaliene Viktorija. Mēdz uzskatīt, ka 19. gadsimtā šī bija bagātākā ģimene pasaulē ar grandiozākajiem īpašumiem visā mūslaiku vēsturē. Par Rotšīldu ģimenes pamatlicēju uzskata ebreju tautības vīru Maijeru Amšelu Rotšīldu (1744-1812), kurš Frankfurtē pie Mainas nodibinājis savu pirmo banku. Baņķieru biznesu vēlāk pārņēma pieci viņa dēli. Tie pārvaldīja piecas bankas lielākajās Eiropas pilsētās – Parīzē, Londonā, Vīnē, Neapolē un Frankfurtē pie Mainas.

Maijera Amšela priekštečiem 16. gadsimtā piederēja darbnīca, kuras ģerbonī bija sarkans vairogs. Vēlāk viņš darbnīcas nosaukumu „Rothschild” jeb „sarainais vairogs” pieņēma sev kā uzvārdu.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press