Mūzika
2021. gada 14. jūnijs, 11:11

Jaunu albumu izdod ģitārists Mārcis Auziņš

Jauns.lv

Virtuozais ģitārists Mārcis Auziņš izdevis savu trešo studijas solo albumu "Lielā plūsma", kurā apkopota jaunrade, kas tapusi beidzamo trīs gadu laikā.

"Pārdomas par laiku, telpu un esību ir iedvesmojušas mani trešajam solo albumam, kuam dots nosaukums “Lielā plūsma”," saka Mārcis. "Muzikālā materiāla pamatā ir iekšēji rezonējošas sajūtas un atklāsmes par Visuma mūžam mainīgo dabu, neapturamo laika un notikumu ritumu un manu kā cilvēka un mūziķa lomu šinī procesā - “Lielajā plūsmā”. Es ticu, ka mana artava un loma bezgalīgā laika nogrieznī ir muzicēšana, komponēšana un koncertēšana. Mijiedarbībā ar klausītāju tas ir mana spēka, iedvesmas un motivācijas avots, kas nekad neapstāsies un liks atrasties pastāvīgā muzikālas izaugsmes virpulī."

Joprojām nemainīgs paliek pirmajos divos albumos (“Viens” (2016) un “Aizrautība” (2019)) aizsāktais muzikālais koncepts, kurā visi skaņdarbi ierakstīti ar viena instrumenta - ģitāras - palīdzību, un tieši tādā veidā, kādā tie tiek izpildīti solo koncertos, tādējādi radot īpašu klātesamības sajūtu klausoties albumu arīdzan ierakstā.

Auziņš plāno piedāvāt arī savu koncertprogrammu, kurā līdzās albumā iekļautajai jaunradei varēs dzirdēt arīdzan īpaši koncertprogrammai tapušas ģiāras solo aranžijas pasaulē zināmiem skaņdarbiem.

Mārča Auziņa autokoncerts Ādažos

16. maijā laukumā pie Ādažu vidusskolas veiksmīgi aizvadīts Latvijā pirmais autokoncerts. Ievērojot visas valstī noteiktās drošības prasības, ģitārista Mārča Auziņa ...

gallery icon
51

Tuvākie koncertprogrammas "Lielā plūsma" koncerti notiks:

19.jūnijā Mālpils muižā

2.jūlijā Kalnmuižas pilī

17.jūlijā "Zeit" Līgatnē

24.jūlijā Mazmežotnes muižā

4.augustā Saldus kultūras paviljonā