foto: Publicitātes
Neticamais stāsts par karalienes Annas Boleinas krišanu
TV
2021. gada 16. jūnijs, 11:06

Neticamais stāsts par karalienes Annas Boleinas krišanu

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Šajā atklājošajā un ārkārtīgi aizraujošajā seriālā „Anna Boleina: arestēšana, prāva, nāvessods“ vēsturniece, rakstniece un raidījumu vadītāja Treisija Bormana izzinās pēdējās slavenās karalienes Annas Boleinas dienas. Vien trīs nedēļu laikā 1536. Gada maijā viņa no Anglijas karalienes kļuva par notiesātu sievieti.

Seriāls trīs daļās, kura pirmizrāde kanālā Viasat History gaidāma 20. jūnijā pulksten 19.05, iet līdzās Annas pēdās cauri Tjudoru varas gaiteņiem, zālēm un cietumiem, sekojot ikkatram galveno trīs dienu notikumam – viņas arestam Griničas pilī, tiesai Tauerā, kā arī beigu beigās nāvessoda izpildei, precīzi skaidrojot, kā Annas galvenais ienaidnieks Tomass Kromvels darīja visu, lai viņu iznīcinātu.

Šo dienu notikumi izpaudās kā saspringts trilleris, kāds iepriekš Tjudoru laikā netika pieredzēts. Dramatiska politisko manevru, seksa, tiesas skandālu kombinācija, Henrija VIII trakākās, bezbailīgākās un (daudzuprāt) viltīgākās sievas krišana. Vai viņa tiešām pārkāpa laulību? Vai Tomass Kromvels izdomāja virkni apsūdzību, vai tomēr viņa pierādījumiem bija pamats? Skatītāju aizvedīsim ceļojumā cauri karaliskām un vēsturiskām vietām, kas Annas dzīvē spēlējušas būtisku lomu: no Londonas Tauera, kur viņu turēja apcietinājumā, līdz Vestminsterai, kur tiesāja viņas līdzzinātājus, kā arī līdz Hemptonas tiesai, kur beigu beigās izšķīra Annas likteni.

foto: Publicitātes

Pirmajā sērijā “Arestēšana” pētīsim Annas pēdējās dienas brīvībā, viņas attiecības ar vīriešiem, ar kuriem viņai tika pārmesta laulības pārkāpšana, tostarp ar brāli, viņas pēdējo vēstuli vīram, kas varbūt arī bija viltojums. Tāpat uzzināsim arī par mūziķa Marka Smītona liecību, kas noveda līdz viņas arestam, kā arī par kādreizējo sabiedroto Tomasu Kromvelu, kas virzīja procesu pret viņu.

foto: Publicitātes

Otrā sērija “Prāva” vēsta par Boleinas laulības pārkāpšanu, incestu un karaļa nogalināšanas sazvērestību. Katra no apsūdzībām raidījumā detalizēti izpētīta. Zvērinātie, kuru vidū bija viņas pašas tēvs un visa Tjudoru tiesu sistēma, jau pašos pamatos lika noprast, ka variantu pēc aresta nav. Tāpat ieskatīsimies Seimūru ģimenes lomā šajā lietā – viņi gaidīja uz Annas krišanu, jo viņiem pašiem bija karaliene, ko piedāvāt.

foto: Publicitātes

Pēdējā sērija “Nāves spriedums” skaidro tiesas iznākumu. Annu zvērinātie iztaujāja Londonas Tauera Karaļa zālē – tas bija publisks notikums, kas piesaistīja 2000 skatītāju uzmanību. Izzināsim, kā šī tiesa izvērtās, sākot ar Annas enerģisko aizstāvības runu tiesai, kuras priekšsēdētājs bija viņas tēvocis, līdz pat galīgajam spriedumam.  Vai šī lieta bija diriģēta no malas? Vai apsūdzības bija likumīgas? Kāpēc ar viņu sodītie vīrieši neprotestēja? Beidzot ieskatīsimies jaunākajos pierādījumos, kas liecina, ka Annas nāvessods bija jau iepriekš noteikts.

Kanāla Viasat History jaunais raidījums trīs daļās “Anna Boleina: arestēšana, prāva, nāvessods” – pirmizrāde svētdien, 20. jūnijā pulksten 19.05.

Seko mums arī Facebook.

Raksts tapis sadarbībā ar Viasat History

Tēmas