Slavenības
2021. gada 8. jūnijs, 04:56

Kāzas būs! Jāņus Kašers ar savu mīļoto sagaidīs kā precēts pāris

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Pirms gada multimākslinieks Kašers, īstajā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis, saderinājās ar mīļoto vīrieti Jāni Miņinu, un jau pavisam drīz "STV Pirmā!" realitātes šova "Slavenības. Bez filtra" zvaigznes svinēs kāzas!

Abi vīrieši savu kopdzīvi juridiski apstiprinās Dānijā, kas Eiropas Savienībā ir viena no divām valstīm, kas sareģistrē arī citu valstu pilsoņus. Žurnālam "Kas Jauns" Kašers ekskluzīvi pastāstījis, kā noris gatavošanās svinīgajam notikumam, atklāj, cik īpaši būs abu vīriešu kāzu uzvalki un kur tiks baudīts medusmēnesis.

Kašera un viņa Jāņa pirmskāzu fotosesija

Multimākslinieka Kašera un viņa mīļotā Jāņa pirmskāzu fotosesija.

gallery icon

Jāpierāda, ka ir pāris

Kašers atklāj, ka nācies iziet cauri pamatīgai “papīru kārtošanai”, līdz viņi saņēmuši Dānijas iestāžu atļauju sareģistrēties oficiāli. “Ar visiem šiem dokumentiem ņēmās Jānis. Zinu, ka bija jāaizpilda 80 lapas, kas bija pilnas ar visdažādākajiem jautājumiem. Piemēram, kur mēs iepazināmies, kas tā bija par dienu, kā mēs iepazināmies... Mums bija jāpierāda, ka patiešām esam pāris, ka patiešām esam pazīstami, ka esam vispār viens otru dzīvē redzējuši. Mums bija jāaizsūta kopā samaksāti rēķini, kopbildes no mūsu saderināšanās, fotogrāfijas, kurās redzams, ka esam kopā,” stāsta Kašers, paskaidrojot, ka tik rūpīga pārbaude esot tāpēc, ka daudzi nepazīstami cilvēki dažādu iemeslu dēļ vēlas noslēgt fiktīvas laulības.

Kad visas šīs formalitātes tika izpildītas un pāris saņēma atļauju apprecēties, Jānis un Kašers sāka gatavoties kāzām. “Nu atliek vien aizlidot uz Dāniju un sareģistrēties!” priecājas Kašers, sakot, ka šis svinīgais mirklis notiks vien dažu cilvēku klātbūtnē. “Pašā laulību ceremonijā lieciniekiem nav jābūt klāt, būsim tikai es un Jānis. Taču mums uz Dāniju līdzi dosies mūsu paši tuvākie cilvēki – Samanta Tīna un vēl viena kopīga ļoti laba draudzene, kā arī fotogrāfs un realitātes šova "Slavenības. Bez filtra" filmēšanas komanda. Būsim septiņi,” atklāj Kašers.

Kašera un viņa Jāņa dzīves ainiņas

gallery icon

Bet kāzu svinības? Tās notiks Latvijā, kad epidemioloģiskā situācija atļaus. “Uzaicināsim draugus un ģimenes cilvēkus, pašu, pašu tuvāko kodolu, kas mums ir. Mazliet jau pasvinēsim arī Dānijā, kur uzturēsimies četras dienas. Turklāt šajās dienās Dānijā sāks stāties spēkā nozīmīgi atvieglojumi, kas nozīmē, ka varēs apmeklēt publiskas vietas, restorānus un kafejnīcas. Un, tā kā esam vakcinēti, mums nenāksies ievērot pašizolāciju,” paskaidro Kašers.

Īpaši šūti uzvalki

“Mums gribējās apprecēties, un mērķtiecīgi uz to gājām. Tāpēc esam ārkārtīgi priecīgi, ka tagad tas notiks. Taču nekādu milzu satraukumu pagaidām nejūtu, varbūt tas iestāsies dienā, kad dosimies uz Dāniju,” savās pirmskāzu izjūtās dalās Kašers, izstāstot arī dažas nianses par gaidāmajām laulībām.

Proti, Kašers ar Jāni par precētu pāri kļūs, sareģistrējoties īpaši šim nolūkam uzšūtos uzvalkos. Protams, pēc Kašera paša skicēm un iecerēm. “Apģērbs ir manis paša radīts, arī apavi speciāli dizainēti šim notikumam. Un mums abiem uzvalka mugurpusē būs izšūta mūsu pirmā fotogrāfija, pirmais kopīgais selfijs – mūsu abu rokas. To meistare izšuva divus mēnešus!” lepojas multimākslinieks.

Jaunais pāris iecerējis pēc kāzām doties arī medusmēnesī. Viņu sākotnējie plāni bija vai nu Meksika, vai Bali, bet, tā kā šajās valstīs epidemioloģiskās situācijas dēļ ir stingri ierobežojumi, nācies izvēlēties citu variantu. “Esam jau rezervējuši biļetes uz Itāliju. Ceļosim divas nedēļas. Kur es būšu un ko darīšu, es nemaz nezinu, tas ir Jāņa ziņā, kurš man ieplānojis pārsteigumu,” iecerēs dalās Kašers.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!