foto: MERSEYSIDE POLICE
Fotogrāfija ar siera gabaliņu palīdz britu policistiem notvert narkodīleri
Karls Stjuarts
Trakā pasaule
2021. gada 25. maijs, 22:49

Fotogrāfija ar siera gabaliņu palīdz britu policistiem notvert narkodīleri

Jauns.lv

Mersisaidas policijai Anglijā izdevies notvert narkotirgoni, pateicoties paša noziedznieka tīmeklī ievietotai fotogrāfijai, raksta BBC.

Policija veikusi kādā tiešsaistes tērzēšanas vietnē ievietota attēla analīzi un identificējusi 39 gadus veco Karlu Stjuartu, kurš vēlāk notiesāts uz 13 gadiem cietumā par narkotiku izplatīšanu.

Stjuarts šifrētajā ziņapmaiņas vietnē "EncroChat" bija ievietojis fotogrāfiju no veikala, kurā redzama plauksta un siera gabaliņš. Policijai bija izdevies vietni atkodēt, un tika veikta fotogrāfijas padziļināta izpēte - analizēti attēlā redzamās plaukstas pirkstu nospiedumi.

foto: MERSEYSIDE POLICE
Liktenīgā siera fotogrāfija

Policisti secinājuši, ka fotogrāfiju uzņēmis pats noziedznieks, tāpēc izdevies viņu operatīvi aizturēt.

Apsūdzētais Stjuarts vēlāk Liverpūles tiesā atzinis vainu heroīna, kokaīna un ketamīna izplatīšanā, saņemot 13 gadu un 6 mēnešu ilgu cietumsodu.

Likumsargi teic, ka Stjuarta "mīlestība pret sieru" šoreiz viņu nodevusi.

Kā norāda policija, visā pasaulē ir identificēti aptuveni 60 000 "EncroChat" lietotāju, no kuriem aptuveni 10 000 dzīvo Apvienotajā Karalistē. Šī vietne tiek izmantota narkotiku un ieroču izplatīšanas, naudas atmazgāšanas un citu noziedzīgu darbību koordinēšanā un plānošanā.

Tēmas