Slavenības
2021. gada 25. marts, 06:33

Princis Harijs par mammu princesi Diānu: "Viņas aiziešana atstāja milzīgu robu manā sirdī"

Jauns.lv

Princis Harijs kārtējo reizi padalījies ar dvēseles sāpēm, kas viņu nomocīja pēc mammas, princeses Diānas, traģiskās nāves. Saseksas hercogs uzrakstījis emocionālu priekšvārdu grāmatai, kas izdota, lai atbalstītu sērojošus bērnus. Darbā, kam dots nosaukums “Slimnīca pie kalna” (“Hospital by the Hill”), stāstīts par jaunu cilvēku, kura māte nomira, strādājot slimnīcā koronavīrusa pandēmijas laikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

gallery icon
20

Grāmatu izdevusi labdarības organizācija, lai ar tās palīdzību emocionāli atbalstītu bērnus, kuri zaudējuši tuviniekus. Rakstu darbs nekavējoties izpelnījies arī prinča Harija atbalstu. Grāmatu paredzēts izdot tā sauktajā Pārdomu dienā, kas būs nākamo otrdien, kad visā Lielbritānijā atzīmēs Covid-19 “lokdauna” pirmo gadadienu.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon
54

Grāmatas ievada vārdos princis Harijs apraksta pats savas dzīves traģēdiju, ko piedzīvoja bērnībā: “Kad es biju mazs zēns, es zaudēju savu mammu. Tolaik es tam negribēju ne ticēt, ne arī pieņemt notikušo – un manā sirdī tas atstāja milzīgu robu. Es zinu, ko tu jūti, un gribu tev pateikt, ka ar laiku šis robs aizpildās ar neizmērojamu mīlestību un atbalstu.”

Cilvēkus tik ļoti mīlošā princese Diāna

Diāna vienmēr gribēja būt princese cilvēku sirdīs, kāda arī bija.

gallery icon
41

Princese Diāna gāja bojā autoavārijā Parīzē 1997. gadā, kad Harijs bija vien 12 gadus vecs. “Mēs katrs zaudējumu pārdzīvojam atšķirīgi. Reiz man teica – ja kāds no vecākiem dodas uz debesīm, viņa gars, mīlestība un atmiņas par viņu paliek. Viņi vienmēr ir ar tevi, un tu pie viņiem vari turēties mūžīgi. Es uzskatu, ka tā ir taisnība. Varu apzvērēt, ka jutīsies labāk un spēcīgāk, kad būsi gatavs runāt par savām izjūtām.”

Princese Diāna. Foto retrospekcija

Princese Diāna. Foto retrospekcija.

gallery icon
117

Harijs bērniem, kas skumst par tuvinieka zaudējumu, uzrakstījis, ka gribētu viņus “apskaut tūlīt pat” un cer, ka šajā grāmatā viņi spēs rast mierinājumu. “Jūs neesat vieni” – apliecinājis princis.

Princese Diāna ar jaunāko dēlu princi Hariju

gallery icon
21