foto: PA/Scanpix
Slavenības
2021. gada 22. martā, 19:38

Pēc nepilna gada amatu pamet Harija un Meganas labdarības fonda vadītāja

Jauns.lv

Prinča Harija un Meganas Mārklas dibinātā labdarības fonda "Archewell" vadītāja pēc nepilna gada atstājusi viņai uzticēto amatu, vēsta ārvalstu tabloīdi.

Pēc nepilna gada amatu pamet Harija un Meganas lab...

Katrīna Senlorāna labdarības fondam pievienojās 2020. gada aprīlī, taču šobrīd viņai vairs nav tā vadītāja. Tagad viņa kļuvusi par "Archewell" konsultanti.

Tomēr viņas "Linkedin" profilā teikts, ka viņa joprojām ir labdarības fonda izpilddirektore. Pirms pievienošanās fondam Katrīna astoņus gadus darbojās Bila Geitsa vadītajos labdarības pasākumos.

Katrīnas aiziešanu no amata apstiprināja arī preses pārstāve: "Viņa turpinās sniegt augsta līmeņa stratēģiskās norādes "Archewell", kuras viņa palīdzēja uzsākt un pilnveidot pagājušajā gadā." 

Megana Mārkla kopā ar karalisko ģimeni apmeklē Nāciju sadraudzības dienas dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

Par jauno "Archewell" vadītāju Lielbritānijā iecelts Džeims Holts. "The Times" pagājušajā mēnesī ziņoja, ka Megana apsūdzēta Kensingtonas pils darbinieku apvainošanā, tomēr pati Saseksas hercogiene šīs apsūdzības noliedza.

Pēc viņas teiktā tā bijusi viņas "nomelnošanas kampaņa". Megana apsūdzēta "nepieņemamā uzvedībā" pret diviem privātajiem asistentiem.

Apsūdzības pirmo reizi publiski izskanēja 2018. gada oktobrī. 2019. gada martā portāls "Jauns.lv" vēstīja, ka nepilna gada laikā no Meganas Mārklas personāla darbu uzteicis jau ceturtais darbinieks. Tas kalpojis par iemeslu nelabām baumām par to, ka Saseksas hercogienei esot smags raksturs un ar viņu grūti rast kopīgu valodu.

Iepriekš neredzēti kadri no prinča Harija un Meganas Mārklas kāzām

Šī bija jau ceturtā darbiniece, kura pēdējā gada laikā uzteikusi darbu princim Harijam un viņa sievai Meganai. Saseksas hercogienes miesassargs no sava ieņemamā amata aizgāja 2019. gada janvārī - tikai mēnesi pēc tam, kad Megana bija zaudējusi savu privātsekretāri Samantu Koenu. Savukārt pērn pirms Saseksas hercogu pāra kāzām atlūgumu iesniedza Harija "labā roka" Edvards Leins Fokss.

Par prinča Harija sievu bijušo aktrisi Meganu Mārklu klīst nevalodas, ka jaunajai britu karaļnama pārstāvei esot "smags raksturs".  

Megana Mārkla un princis Harijs paziņo par sava podkāsta “Archewell Audio” atklāšanu

Dikijs Arbiters ir britu karaļnama eksperts, kurš savulaik strādājis kā Viņas Majestātes Anglijas karalienes Elizabetes II preses sekretārs, kā arī sabiedrisko attiecību speciālists princim Čārlzam un princesei Diānai.

Bijušais britu karaliskās ģimenes personāla darbinieks apgalvo, ka pie darbinieku atlūgumu iesniegšanas vainojams ir intensīvais darbs un nemitīgā spriedze, un nebūt ne aristokrātu personīgās rakstura iezīmes.

"Es pie viņiem strādāju piecus gadus. Ja strādātu vēl ilgāk, būtu izdedzis," Arbiters norādījis intervijā portālam "Global News".