foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Gunārs Ķirsons no krīzes atgūstas pie dabas
"Katra jauna pieredze dod jaunas iespējas un jaunas kļūdas,” saka Ķirsons.
Slavenības
2021. gada 27. februāris, 06:25

Gunārs Ķirsons no krīzes atgūstas pie dabas

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

"Lido" ēdināšanas impērijas dibinātājs Gunārs Ķirsons (69) atzīst, ka arī viņa vadītajā uzņēmumā iezagusies krīze, taču optimismu nezaudējot un, mācoties no kļūdām, turpina pielāgoties esošajai situācijai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Biznesmenis ar vairāku gadu desmitu pieredzi uzņēmējdarbībā stāsta, ka līdz šim nodokļos vien valstij maksājis 17 miljonus, ko garantējuši vismaz 30 tūkstoši ēdināšanas iestādes apmeklētāju, taču nu zaudējumi mēnesī esot mērāmi vairākos tūkstošos eiro.

"“Lido" šogad atzīmēja savas pastāvēšanas 33. gadadienu, un varu pateikt, ka mēs aizvien mācāmies no savām kļūdām. Tāpat kā vecākiem, audzinot pirmo bērnu vai trešo, ir dažādas pieejas. Tāpat arī mums uzņēmumā līdz šim pieļautas daudzas kļūdas, un šobrīd mēs tās visas labojam. Viena no tām ir pašlaik ļoti aktuāla. Ir būtiski jāpastiprina ar higiēnu nepieciešamās vajadzības. Protams, katra jauna pieredze dod jaunas iespējas un jaunas kļūdas,” saka Ķirsons.

Gunārs Ķirsons pie plīts savā uzņēmumā „Lido Domina” atklāšanā.

gallery icon
13

“Sarūkot darbinieku skaitam, vairāk varu pārredzēt šo kolektīvu un saprast, kuri ir lojālie darbinieki, bet kuri ir tie, kas par tādiem tikai izliekas. Mazākā kolektīvā, kāds ir šobrīd, to vieglāk redzēt. Bija 1000 darbinieku, tagad 300,” pastāsta Ķirsons un piebilst – atelpu un radošo garu smeļas atpūtā pie dabas. “Vislabākā atpūta man ir tad, kad iesēžos mašīnā un dodos pie dabas. Tur jūtos labi, uzņemu enerģiju jauniem darbiem. Makšķerēju, uzcepu kādu zivi, atpūšos,” par brīvbrīžiem pastāsta uzņēmējs.

Gunāra Ķirsona lauku mājas

Uzņēmēja Gunāra Ķirsona lauku mājas.

gallery icon
122

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!