Mūzika
2021. gada 8. februāris, 12:12

Noklausies - jaunu dziesmu "Pasaciņa" piedāvā Ilona Balode

Jauns.lv

Aktrise un rakstniece Ilona Balode–Ūdre, autokatastrofā smagi cietušā mūziķa Rolanda Baloža-Ūdra sieva, nākusi klajā ar jaunu dziesmu "Pasaciņa".

Dziesma "Pasaciņa" radusies, Ilonai Balodei sadarbojoties ar mūziķi Valēriju Cīruli. Viņš radīja mūziku, bet Ilona Balode uz šīm skaņām "uzlika" vārdus un iedziedāja.

"Dziesmu teksti ir kā mazi puzles gabaliņi," mēdz sacīt Ilona Balode, veidodama tekstus mūzikas skaņām. "Tas ir kā rēbuss, smilšu mandala, kas pamazām tiek atsegta ar smalku, mazu arheologa slotiņu, līdz kamēr atklājas tas, ko vēsta mūzika, tajā iekodētais. Tā ir kā plīvuros paslēpta krustvārdu mīkla. 
Noslēpumains, kāds ir dziesmu un vārdu rašanās process, ir arī dziesmas vēstījums."

Dziesma "Pasaciņa" vēsta par bērnības noslēpumiem, kurus pieaugot aizmirstam, par laikiem, kad kā mazi bērni vēl esam atvērti pasakām un brīnumainai pasaulei, kur stīdziņas stīgo, svītriņas svītro un sapņi ir tikpat reāli kā īstenība. Par laikiem, kad viss vēl ir iespējams un robeža starp fizisko un garīgo pasauli vēl nav kļuvusi pārāk bieza. Par laiku, kad mēs vēl ticam, ka viss būs ļoti, ļoti labi, norāda Balode.