Paziņo "Zelta mikrofons 2021" nominantus

gallery icon
109
Mūzika
2021. gada 19. janvāris, 18:59

FOTO: paziņo "Zelta mikrofons 2021" nominantus

Jauns.lv

Šodien, 19. janvārī, tiešraidē no biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas "RISEBA" Arhitektūras un mediju centra "H2O6" paziņoti balvas "Zelta mikrofons" nominanti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja pasākuma pārstāve Ilze Pleša, šogad pretendentu vidū nav izteiktu līderu.

Aija Andrejeva pretendē uz balvu trīs kategorijās - "Popmūzikas albums", "Dziesma" un "Elektrum Gada dziesma".

Divreiz nominantu vidū iekļuvuši arī tādi izpildītāji kā Kārlis Kazāks, Ozols, grupa "Carnival Youth", Dons, apvienība "Triānas Parks", tautas mūzikas grupa "Tautumeitas", Liepājas Simfoniskais orķestris, komponiste Laura Polence, multiinstrumentālists Jānis Ruņģis un hiphopa māksliniece Ūga.

18 kategorijās nominantus nosaka žūrija 44 nozares ekspertu sastāvā. Vienīgā kategorija, kurā vārds tiek dots klausītājiem, ir kategorija “Elektrum Gada dziesma”. 

Divu balvu pretendenti kļūs zināmi tikai februārī – "Balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā" un "Radio hits", kuru tradicionāli, apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, nosaka Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA).

Uz iekļūšanu pieciniekos šogad kopumā pretendēja 171 albums, 186 dziesmas, 142 videoklipi, 43 debijas albumi un 19 koncertieraksti video formātā, kopskaitā 561 pieteikums.

 

  • Kategorijā "Alternatīvās vai eksperimentālās mūzikas albums" izvirzīta grupa "Waterflower" ar ierakstu "Balta gaisma", Imants Daksis ar albumu "Ilgais ceļš kapos", "Pamirt" ar ierakstu "Mausoleum", "Careless Afterlife" ar albumu "Searching for Buried Oleasures - Careless Afterlife" un Jānis Ruņģis ar ierakstu "Yggdrasil".
  • Savukārt kategorijā "Džeza vai fanka mūzikas albums" - Kārlis Vanags un Latvijas Radio bigbends ar ierakstu "Identities", tāpat grupa "Very Cool People" kopā ar Edavārdi, "ansi" un Kristīni Prauliņu ar "Koncertprogrammu "Pa apli", "B.H.A.D. Company" ar albumu "Lick Attack", Kārlis Auziņš, Matīss Čudars, Ivars Arutjunjans ar ierkastu "The Maze" un Krists Saržants ar pašizdoto albumu "Then and Now".
  • Kategorijā "Elektroniskās mūzikas albums" uz balvu pretendēs Kārlis Kazāks un Kaspars Tobis ar ierakstu "Apspēlēts", hiphopa mākslinieks "Oriole" ar albumu "Blaumaņa laika mašīna", mūziķis "Kodek" ar ierakstu "Cheasy Rider", apvienība "Kasetes" ar ierakstu "Dialogue", grupas "Brimstone" ar albumu "Insulin".
  • Tikmēr kategorijā "Hiphopa mūzikas albums" nominēti Ozols ar albumu "Y A U D A", "Kreisas Krasts" ar ierakstu "Krasta FM", Arturs Skutelis ar albumu "Lavīna", hiphopa māksliniece Ūga ar ierakstu "LG ir HH" un hiphopa mākslinieks "ansis" ar ierakstu "Lielā māksla".
  • Kategorijā "Indie mūzikas albums" nominēti "Martas Asinis" ar ierakstu "Bauda", "Jāņa Ruņģa klātbūtne" ar ierakstu "Dzīvojumi", "Goran Gora" ar albumu "Renesanse", Alise Joste ar ierakstu "Šākātā" un grupa "Baložu pilni pagalmi" ar ierakstu "Uz karstām oglēm zem degošām zvaigznēm".
  • Savukārt kategorijā "Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums" uz uzvaru pretendēs "The Bad Tones", Uko Heinonens, Dzintars Vīksna ar ierakstu "Ezera skaņas", Jolanta Gulbe-Paškeviča ar albumu "Gaisma krīt", mūziķi Igo un Aivars Hermanis ar ierakstu "igo/hermanis/dziesmas", Kārlis Auzāns ar albumu "Mans mīļākais karš" un Reinis Jaunais ar ierakstu "Zeme".
  • Uz balvu kategorijā "Klasiskās vai kora mūzikas albums" pretendēs Ilzes Bertrānas jeb "Ilze Bertrand" albums "Codex Faenza", Daumants Kalniņš ar ierakstu "Daumants Liepiņš: Rahmaņinovs. Zemzaris", Liepājas Simfoniskais orķestris, Ēriks Kiršfelds, diriģents Atvars Lakstīgala ar ierakstu "Rihards Dubra: 2.simfonija, Mystery of His Birth", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un solisti ar ierakstu "Tālivaldis Ķeniņš: Vijoļkoncerts, Koncerts pieciem sitaminstrumentālistiem un orķestrim, Beatae voces tenebrae" un Liepājas Simfoniskais orķestris, Vestards Šimkus, diriģenti Gintars Rinkevičs, Atvars Lakstīgala ar albumu "Vēja mirdzums".
  • Kategorijā "Metāla mūzikas albums" šogad uz balvu pretendē "Tesa" ar albumu "Control", "Oghre" ar ierakstu "Grimt", "Frailty" ar ierakstu "Tumši ūdeņi", apvienība "druun" ar albumu "Veļu laiks" un "Velns viņu zin" ar ierakstu "Vvz".
  • Kategorijā "Mūzikas albums bērniem" nominēts Laura Valtera ieraksts "Guliet, mazie!", Laura Polence ar ierakstu "Nu-ku-smalki-šiki-drū", "Podziņas" ar ierakstu "Rīgas kalnu lielā balle", "Tarkšķi" ar albumu "Sadziedam?" un Marta Marija Sproģe ar ierakstu "Visi kopā".
  • Savukārt kategorijā "Popmūzikas albums" nominēts "Chris Noah" ar ierakstu "Distance", Aija Andrejeva ar albumu "Es iešu tālāk", apvienība "Triānas parks" ar ierakstu "Kompozīcijas", grupa "Marta" ar albumu "Lietas, kas notiek manā galvā" un Dons ar ierakstu "Tūrists".
  • Kategorijā "Rokmūzikas albums" par uzvaras lauriem sacentīsies "Krāsa" ar ierakstu "Ak dievs, ko par mums teiks citplanētieši", Arturs ar albumu "Aplī", grupa "Židrūns" ar ierakstu "Kovārņu mazbērniem", "Nova koma", Edavārdi un Idus Abra ar ierakstu "Vismaz 9 reizes" un "So Lucid Electric Feel" ar albumu "We're All Connected".
  • Savukārt kategorijā "Šlāgera mūzikas albums" nominēts Čipsis un Dullais ar ierakstu "Bravo!", Dobeles zemessargi ar albumu "Jauni jāja karavīri", Guntis Skrastiņš un Raimonds Pauls ar ierakstu "Nopietni pa jociņam", grupa "Ducele" ar albumu "Trīs no Pārdaugavas dziesmas" un grupa "Tērvete" ar ierakstu "Vēja dēls".
  • Kategorijai "Tautas vai pasaules mūzikas albums" nominēti Kārlis Kazāks ar ierakstu "13 i 1", tautas mūzikas grupa "Tautumeitas" ar albumu "Dziesmas no Aulejas", Jānis Strazdiņš, Kārlis Auzāns, Mārtiņš Miļevskis ar mūzikas albumu no topošās folkbaleta deju izrādes "Cik saules mūsos", Ieva Kerēvica ar ierakstu "Mantojums Volume 1" un mūziķu apvienība "Sventava" ar ierakstu "Sibīrijas dziesmas".
  • Kategorijā "Dziesma" uz "Zelta mikrofona" balvu pretendē Zebrene un Ozols ar dziesmu "Antidepresanti", "Patrisha" ar dziesmu "Daudz par daudz", "Rīgas modes" ar dziesmu "Dejot Vienatnē", grupa "Carnival Youth" ar dziesmu "Dzeguzes balss" un Aija Andrejeva, Kristīne Pāže, Agnese Rakovska ar dziesmu "Laime šī".
  • Uz uzvaru kategorijā "Debija" pretendē Loreta Reide ar ierakstu "Ieroči", Evija Smagare ar albumu "Lai noskan klusums", hiphopa māksliniece "Ūga" ar ierakstu "LG ir HH", "Audiokvartāls" ar ierakstu "Runa nav par naudu", grupa "audrú" ar albumu "The Lighthouse Trilogy".
  • Kategorijā "Videoklips" nominēti Rolands Če ar "Atkal jau", "Auļi", RTU tautas deju ansamblis "Vektors", Laima Jansone ar "Bez gaismiņas nedzīvošu", "Singapūras Satīns" ar "Blingi & Bambaleo", "Kautkaili" ar "Kaut kaili", dziedātāja Aminata ar ""Šis ir mans laiks".

Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 2021 ceremonija notiks 16.martā. Šogad šai tradīcijai aprit 25. gadskārta.