Maestro Raimonda Paula dzīves ainiņas

Maestro Raimonda Paula Dzīves ainiņas.

gallery icon
128
Slavenības
2021. gada 14. janvāris, 06:38

Nemūžam neuzminēsiet! Ko Andrejs Ērglis jubilejās dāvina savam draugam Raimondam Paulam

Žurnāls "Kas Jauns"

12. janvārī 85 gadi apritēja komponistam Raimondam Paulam. Viņa draugs populārais kardiologs Andrejs Ērglis žurnālam "Kas Jauns" atklāj, kāds tad ir Maestro labas veselības un pašsajūtas noslēpums.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Andrejs Ērglis.

Taujāts, cik ilgus gadus viņu un izcilo komponistu vieno draudzības saites, Ērglis stāsta: “Kā klausītājs Raimondu Paulu zinu kopš bērnu dienām, taču personīgi pazīstami esam vismaz gadus divdesmit.”

Ārsts neslēpj, ka ar Maestro viņi ir ļoti labi draugi. “Mums ir kopīgas lietas, līdzības. Mums abiem patīk humors un veselīga attieksme pret dzīvi. Mēdzam vakaros sazvanīties un tad neiztiekam bez mums raksturīgās humora devas. Kādi joki tik nav dzirdēti… Vienreiz viņš teica, ka manu nogurumu darba dienas beigās varētu salīdzināt ar mūzikas skaņām – tas būtu sēru maršs,” smej kardiologs un atklāj, ka arī apdāvināšana jubilejās ir ar sava veida humora devu: “Dāvinu žāvētas desas, gatavotas no medījumu gaļas. Kāpēc?"

"Parasti Pauls saka, ka nav ko ēst, jo ir taču mākslinieks, tātad ar iztikšanu pašvaki. Tad mēs abi to humoru attīstām līdz galam.”

Raimonds Pauls, arī sasniedzis 85 gadu slieksni, aizvien ir radošs un darbīgs, uzturot apbrīnojamu dzīves sparu. Ārsts un Maestro draugs pauž savu viedokli, stāstot, kas tad ir Raimonda Paula labas pašsajūtas fenomens. “Tā ir nemitīga kustība. Viņš vienmēr ir darbībā – gan fiziski, gan mentāli, jo nodarbina savu prātu. Tad viņš ir Latvijas Radio, tad kaut ko rosās savā vasaras mājā Baltezerā, šķiet, ik dienu spēlē klavieres. Gadā vien bija vairāki desmiti koncertu. Man dažbrīd šķiet, ka mazliet pat par daudz tajā ziņā viņš sevi noslogo,” piebilst Ērglis un saka: “Neapšaubāmi, viens no veselību ietekmējošiem faktoriem ir attieksme pret dzīvi. Viņam tā ir pozitīva. Viņš spēj dot pozitīvas emocijas citiem un gūst no saviem talanta cienītājiem, koncertu apmeklētājiem, šīs emocijas atpakaļ. Nenoliedzama loma viņa dzīvē ir arī dzīvesbiedrei Lanai, kuras esamība, rūpes un klātbūtne ir neatsverama.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!