foto: Glyn Kirk/WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press
"Atā, omīt": princis Viljams sirsnīgi atvadās no karalienes, saticis viņu pirmoreiz kopš pandēmijas sākuma
Princis Viljams pirmo reizi satiek vecmāmiņu kopš pandēmijas sākuma šā gada martā.
Slavenības
2020. gada 10. decembris, 06:38

"Atā, omīt": princis Viljams sirsnīgi atvadās no karalienes, saticis viņu pirmoreiz kopš pandēmijas sākuma

Jauns.lv

Otrdien Vindzorā notikusi īsa britu karaliskās ģimenes tikšanās. Tā norisinājusies ārā un bija pirmā ģimenes atkalapvienošanās pēc koronavīrusa pandēmijas sākuma. Karaliene jau tik ilgus mēnešus nebija dzīvē satikusi nevienu no saviem bērniem un mazbērniem. Mīlīgu brīdi iemūžinājušas preses fotogrāfu kameras, kad princis Viljams, atvadoties no karalienes, pateicis īsu, bet sirsnīgu, “atā, omīt”.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi satiek ģimeni kopš pandēmijas sākuma. 2020. gada decembris

gallery icon
27

Princis Viljams (38) ar sievu Kembridžas hercogieni Ketrīnu (38) noslēguši savu oficiālo vizīti Skotijā, kur bija devušies ar karalisko vilcienu. Mājupceļā viņi otrdien iegriezušies Vindzorā, kur satika karalieni Elizabeti II (94), princi Čārlzu (72) ar sievu Kornvolas hercogieni Kamillu (73), princi Edvardu (56) ar sievu Veseksas grāfieni Sofiju (55) un princesi Annu (70).

Karaliene Elizabete II pirmo reizi iziet sabiedrībā ar sejas masku

Lielbritānijas karaliene Elizabete II pirmo reizi sabiedrībā izgājusi ar sejas masku, ziņo CNN.

gallery icon
8

Šī bija pirmā reize, kad karaliskā ģimene sabiedrībā redzēta kopā kopš koronavīrusa pandēmijas uzliesmojuma šā gada martā.

Vakaram tuvojoties noslēgumam, karaliene pamazām sāka kāpt pa pakāpieniem, lai dotos siltumā pils iekštelpās, kad bija dzirdams, kā princis Viljams atvadās no Viņas Majestātes ar sirsnīgu “atā, omīt”.

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna ierodas Edinburgā un viesojas skolā 2020. gada 7. decembrī

gallery icon
21

Nav zināms, kad Kembridžas hercogu pāris nākamreiz satiks karalieni, jo pandēmijas dēļ atceltas karalienes tradicionālās Ziemassvētku svinības kopā ar ģimeni.

Šīs īsās tikšanās laikā pils pagalmā svētku melodijas spēlēja Pestīšanas armijas orķestris un karaliene brīžiem klusu dziedāja līdzi populārākajām melodijām, priecīga, ka tomēr atrasta iespēja, kā droši satikt savu ģimeni šajā pirmssvētku laikā.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem ceļā uz baznīcu 2019. gada 25. decembrī

gallery icon
28

Sociālo distancēšanos rūpīgi centās ievērot visi - kā princis Čārlzs ar sievu Kamillu, tā Viljams un Ketrīna, Veseksas grāfs ar grāfieni un princese Anna. Visas ģimenes ieturēja viena no otras noteikto divu metru distanci un noskatījās pagalmā uzstādītajās izpušķotajās Ziemassvētku eglītēs, kas ļāva nedaudz izjust svētku atmosfēru.

Britu karaliskā ģimene dodas uz tradicionālo dievkalpojumu 2018. gada Ziemassvētkos

gallery icon
14

Karaliene bija ģērbusies “Angela Kelly” cepurē un Ziemassvētku sarkanā mētelī, rotātā ar rubīna un briljantu piespraudi. Nelielā koncerta noslēgumā karaliene pārmija kādu vārdu ar katru no radiniekiem.

Karaliene ik gadus rīko Ziemassvētku svinības savā Sandringemas īpašumā kopā ar kuplo radu saimi. Ja vēl pirms pāris nedēļām tika diskutēts par to, kuru divu mājsaimniecību pārstāvjus Viņas Majestāte aicinās šogad (tādi bija tā brīža noteiktie ierobežojumi), tad aizvadītajā nedēļā kļuvis zināms, ka Elizabete II ar vīru princi Filipu Ziemassvētkus sagaidīs Vindzoras pilī un bez viesiem. Kopā ar karaļpāri būs vien viņus apkalpojošais personāls, kas ir nemainīgs no šā gada oktobra.

Kembridžu ģimene dodas prom no svētku pusdienām pie karalienes 2019. gadā

gallery icon
10

Karaļnama eksperte Keitija Nikola žurnālam “Vanity Fair” norādījusi: “Karaliene izteikusies, ka šis ir gads, kad viņas ģimene bauda Ziemassvētkus kopā ar citiem savas ģimenes pārstāvjiem un nejūtas rauta uz visām pusēm, kā bieži notiek, kad prioritāte ir karaliskie Ziemassvētki Sandringemā.”

Tas nozīmē, ka Viņas Majestāte pirmo reizi kopš 1949. gada pavadīs Ziemassvētkus bez neviena no saviem četriem bērniem. Toreiz vēl princese Elizabete atstāja Lielbritānijā gadu veco dēlu Čārlzu, lai varētu svētkos būt kopā ar princi Filipu Maltā.

Hercogiene Ketrīna kopā ar bērniem izvēlas Ziemassvētku eglītes 2019. gadā

gallery icon
30