2020. gada 28. septembris, 05:20

Konflikts Raimonda Gerkena ģimenē noved līdz tiesai

Paula Ivanova

Žurnāls "Kas Jauns"

Oktobra sākumā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā paredzēts izskatīt lietu, kurā uzņēmējs Raimonds Gerkens ar sievu Velgu Riekstiņu vēršas pret pašu meitu Evitu.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", Gerkens un viņa sieva ir prasītāji lietā par “saskarsmes tiesību ierobežošanu”, bet Evita – atbildētāja. Interesanti gan, ka Gerkens pats par šādu tiesu neko nezinot un nemākot arī teikt, vai sieva par to esot lietas kursā.

Tiesu kalendārā, kur vēl iepriekš paziņojums par šīs lietas izskatīšanu bija atrodams, publisks ieraksts vairs nav atrodams. Tā vietā ir ieraksts “informācija nav izpaužama”, turklāt lieta tiks izskatīta slēgti, kas liek noprast – tajā ir iesaistītas nepilngadīgas personas intereses.

Vai tiešām šī būtu tā pati lieta, kas uzmanības centrā nonāca pirms vairāk nekā desmit gadiem, kad medijos tika vēstīts par iespējamo vardarbību Gerkena ģimenē? 2009. gadā presē tika rakstīts, ka uzņēmēja meita Evita esot situsi savu bērnu un Gerkena kundze Velga Riekstiņa vērsusies tiesā, lai meitai atņemtu bērna aprūpes tiesības.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Evita Gerkena 2006. gadā.

TV3 toreiz ziņoja, ka, pēc neoficiālas informācijas, policija ir sākusi izmeklēšanu par kādu gadījumu, kad Latvijā labi pazīstama miljonāra meita ir smagi piekāvusi savu bērnu. Kaut arī netika minēti konkrēti uzvārdi, uzreiz pēc šīs ziņas izskanēšanas ēterā uz TV3 piezvanīja miljonāra Raimonda Gerkena meita Evita un satraukta stāstīja, ka ir šokēta, ka šāda informācija tiek izplatīta, un ka ar viņas bērnu viss ir kārtībā. Šis zvans lika nojaust, ka tieši Gerkena ģimenē notikusi vardarbība, un sabiedrība plaši apsprieda, vai sižets tiešām bija stāsts par Gerkenu ģimeni. Savukārt mēnesi vēlāk prese rakstīja, ka it kā Gerkena kundze Velga Riekstiņa vērsusies tiesā, lai atņemtu savai meitai dēla aprūpes tiesības.

Raimonda Gerkena ģimene

gallery icon

Toreiz konfliktā iesaistītās puses – Velga Riekstiņa un Evita Gerkena – no plašākiem komentāriem atteicās, bet ģimenes galva Raimonds Gerkens atzina, ka notiekošajā nejaucas. Vien Evita Gerkena izteicās, ka par šo lietu pagaidām neko nedrīkstot stāstīt, jo likuma normas nosakot, ka līdz lietas apstākļu pilnīgai noskaidrošanai saistītās personas nedrīkstot izpaust informāciju trešajām pusēm. Intervijā žurnālam "Ieva" savulaik gan Velga Riekstiņa tomēr noliedza, ka ģimenē būtu bijusi vardarbība: “Gribu teikt, ko no mušas ir izpūsts zilonis. Man nav bijusi ne interese, ne vajadzība atņemt meitai bērnu. Kur tad es viņu – zārkā ņemšu līdzi? Vai tad man nepietiek ar cienījamo vecmammas statusu? Arī vardarbības ģimenē nav bijis. Ir problēmas, ģimeniskas problēmas, par kurām nevienam vispār nevajadzētu zināt. Bet kurā ģimenē gan laiku pa laikam nav problēmu? Man ir nojauta, no kurienes šīs baumas nāk, bet par nojautām parasti nemēdz runāt.”

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" svaigākajā numurā!