foto: unsplash.com
Floridā atcels pirms 13 gadiem ieviesto likumu, kas aizliedz valkāt noteikta stila bikses
Trakā pasaule
2020. gada 13. septembris, 23:57

Floridā atcels pirms 13 gadiem ieviesto likumu, kas aizliedz valkāt noteikta stila bikses

Jauns.lv

Floridas dienvidos esošā pilsēta Opa-loka atcels 2007.gadā ieviesto likumu, kas aizliedz cilvēkiem publiskās vietās nēsāt bikses, kas atsedz apakšveļu, ziņo "The Independent".

Pilsētas komisija trešdien ar balsojumu atbalstījusi lēmumu atcelt 2007.gadā ieviesto likumu un 2013.gadā izsludināto rīkojumu. Tajos teikts, ka sievietes un vīrieši var saņemt sodu par tādu bikšu valkāšanu, kas atsedz apakšveļu.

Lēmums vēl būs jāatbalsta otrajā lasījumā.

Pilsētā joprojām redzamas brīdinošas zīmes, kurās attēloti divi jauni vīrieši ar biksēm, kas nolaistas zem jostasvietas. Uz zīmes rakstīts "Nekādu "ja", "un" vai "bet"! Tas ir pilsētas likums!".

Pilsētas vicemērs Kriss Deiviss, kurš arī atbalstīja likuma atcelšanu, stāsta, ka nekad nav atbalstījis tā ieviešanu, jo tas "nesamērīgi ietekmē noteiktu iedzīvotāju daļu - jaunus afroamerikāņu vīriešus".

Kad Floridas pilsēta pirmo reizi pieņēma šo likumu, Amerikas Pilsoņu brīvību savienība to nodēvēja par "smieklīgu publisko resursu izšķērdēšanu", sakot, ka tā dēļ nevainīgiem cilvēkiem tiks uzlikti bargi sodi, turklāt nesamērīgi tiks ietekmēti tumšādainie jaunieši.

Tēmas