Slavenības
2020. gada 1. septembris, 05:43

Par precētu vīru atkal kļuvis viesnīcas "Dome Hotel" īpašnieks Gundars Ozols

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Uzņēmējs un viesnīcas "Dome Hotel" īpašnieks Gundars Ozols šovasar atkal kļuvis par precētu vīru – viņš pēc gadu ilgām attiecībām par sievu apņēmis Marlēnu Rass, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Pēc šķiršanās no veļas un naktstērpu zīmola "Amoralle" saimnieces Ineses Ozolas viesnīcas "Dome Hotel" īpašnieks Gundars Ozols intervijā žurnālam "OK!" atzina: “Es domāju, ka sieviete, ienākot vīrieša dzīvē, ļoti daudz ko tajā izmaina. Vismaz manā dzīvē tā ir bijis. Uz labo vai slikto pusi? Es uztvēru šo jautājumu kā jautājumu par iedvesmu. Un sieviete iedvesmo. Tāpēc noteikti, ka uz labo pusi. Vīrietim ir cits uzdevums – iedot aizvēju un stabilitātes sajūtu. Bet sieviete vīrieti iedvesmo.” Nu uzņēmējs sastapis sievieti, kura viņu iedvesmo un grūtā brīdī nav ļāvusi padoties. Tieši Marlēna bijusi tā, kas pēc koronavīrusa pandēmijas uzliesmojuma pavasarī Gundaram ir devusi cerību, ka viesnīcas bizness, kuru līdz šim viņš vadīja vairāk nekā desmit gadu, ir jāsaglabā. “Marlēna bija tā, kas te iepūta dzīvību. Bez sievas šis viss nebūtu sanācis. Viesnīcai prasījās sievišķā enerģija, kuras trūka jau kādus gadus,” atzīst uzņēmējs.

Bērni aizkustina līdz sirds dziļumiem

20. jūlijā Gundars un Marlēna viens otram teica jāvārdu Sarkandaugavas Svētās Trīsvienības baznīcā.

Gundars atzīst, ka šī baznīca izvēlēta vienkāršu apsvērumu dēļ. “Negribējām kāzas tajās pieņemtajās, glaunajās baznīcās, negribējām būt snobiski. Izvēlējāmies šo baznīcu Sarkandaugavā, jo ļoti patika gan tās apkārtne, gan baznīca pati. Tur esot, sajūta bija kā tādā oāzē. Ļoti skaista vieta,” skaidro Gundars. Bet viņa jaunapņemtā sieva atklāj vienu no aizkustinošākajiem kāzu mirkļiem Dievnamā: “Laulību ceremonijā bija abas mūsu meitenes [Gundara meitas no iepriekšējām laulībām. – KJ]. Viņas ļoti gatavojās šai dienai, bija sapucējušās – skaistās kleitās, skaistām frizūrām. Gundara vecākā meita Nadīna pasniedza mums laulību gredzenus, bet jaunākā meita Eva kaisīja rožlapiņas. Abas meitas bija tik aizkustinātas, ka pēc mācītāja runas nāca mūs apskaut pie altāra, un mums visiem šajā mirklī acīs bija sariesušās asaras.”

Otrā kāzu daļa – restorānā

Kāzu svinības turpinājušās restorānā "Koya" Andrejostā. “To izmantojām par kāzu svinību vietu, taču par viesu ēdināšanu rūpējās mūsu viesnīcas šefpavārs Kristaps Sīlis. Viņš ar šo uzdevumu – nodrošināt kāzu maltīti 80 viesiem – tika galā izcili. Varam lepoties, ka mūsu mazajā un ģimeniskajā kolektīvā ir šāds savas jomas lietpratējs,” lepojas uzņēmējs. Viņa sieva, turpinot sarunu, atklāj par kāzu norises izvēli: “Ar Gundaru vienojāmies, ka gribam kāzas, kuras ir vienkāršas, lai ikviens justos brīvi un labi. Gribējām to sajūtu, ka tā būtu pēdējā laika labākā ballīte, būtu superīga mūzika, smiekli, sarunas un nepiespiesta atmosfēra. Par muzikālo noskaņu rūpējās grupa "Dziļi violets".”

“Mums arī nebija standarta kāzas,” piebilst Marlēna. “Kārtība bija citādāka, piemēram, kāzu torti viesiem pasniedza pēc salaulāšanās baznīcā, nevis naktī. Lauzām kāzu tradīcijas – kūkas un šampanieša vietā naktī tika pasniegta zupa, soļanka,” smaidot stāsta jaunā sieva. Gundars piebilst, ka kāzas nudien izdevušās līdz pat vismazākajām niansēm: “Viss sanāca, kā bija plānots. Izcilas kāzas līdz pašām beigām. Līgavu nezaga, kautiņa nebija.”

Gundars ar sievu atzīst, ka līdz kāzām, kopš abus vieno attiecības, pāris ne reizi nav nakšņojis "Dome Hotel". “Kāzas nevarējām rīkot savā viesnīcā, jo bija jāievēro visi distancēšanās noteikumi un šīs telpas teju 80 viesiem bija stipri par mazu,” saka Ozols, kas gan ar jauno sievu savā viesnīcā pavadījis pirmo nakti pēc kāzām. Viņa sieva piebilst, ka skaistāku kāzu nakts vietu grūti bijis iedomāties. Un viesnīcas darbinieki, kurus pāris mīļi dēvē par savu ģimenes turpinājumu, bija parūpējušies, lai jaunlaulātie justos nevainojami. “Viss bija izdekorēts ziedos, jo man no kāzām bija tik daudz rožu klēpju, ka lielu daļu atstājām viesnīcā. Šeit ikdienā uzturamies lielāko dienas daļu. Abi ar vīru varam teikt, ka nu šīs ir mūsu otrās mājas,” atzīst Marlēna.

Princešu kleita sver septiņus kilogramus

Marlēna stāsta, ka kāzu kleitas atrašana gan neesot ritējusi pēc plāna, taču rezultāts esot priecējis: “Jāatzīst, ka kāzu kleitas izvēle nebija viegls ceļš. Sākotnēji mana vīzija par to, kāda vēlos šajā dienā izskatīties, bija pavisam cita. Gribēju klasisku kleitu, kas ir pieguloša augumam, bez jebkā lieka. Tomēr viss sanāca citādi… Paldies manām draudzenēm un māsām, kas mani ļoti atbalstīja. Kopā bijām vismaz septiņos kāzu kleitu salonos. Tas bija liels darbs, tik daudz kleitu, katra ar tik daudzām niansēm… Beigās gan ieraudzīju tādu, kāda redzēta pasaku stāstos, – princešu kleitu! Jā, likās tāda, kā tā bērnībā izsapņotā kleita.”

Gundars līgavas tērpu neesot redzējis līdz pat kāzu dienai. “To noslēpt gan bija tehniski sarežģīti – lielo apmēru dēļ, turklāt tā svēra gandrīz septiņus kilogramus. Tā noteikti ir bijusi vislielākā kleita manā dzīvē,” smej Marlēna.

Turpmāk saimniekos kopā

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pēc kāzām Marlēna Rass pārgājusi vīra uzvārdā un kļuvusi par Marlēnu Ozolu.

Marlēna, kas līdz šim savu karjeru veidojusi reklāmas jomā, atklāj, ka nu tam likusi punktu: “Strādāju dažādās reklāmas aģentūrās, paspēju arī nodibināt savējo, taču šis projekts beidzās, tiklīdz sākās darbs pie "Dome Hotel". Beidzamo gadu rūpējos par viesnīcu un restorānu.” Gundars atzīst, ka viesnīcas bizness piedzīvojis lielas pārmaiņas, jo nācies šā pusgada laikā atvadīties no teju 50 darbiniekiem. “Šobrīd strādājam pēckrīzes režīmā ar desmit darbiniekiem. Mūsu lielākā priekšrocība ir viesnīcas mazais izmērs un individuālā attieksme – ne tikai pret klientiem, bet arī darbiniekiem. Šeit esam kā liela ģimene. Tagad ar sievu ikdienā strādājam viesnīcā un redzam, kā viss lēnām attīstās. Tikko pats tam notici un nāc ar pozitīvu enerģiju, tā lietas arī aiziet. Ja nāk virsū depresija un viss tik slikti, tad arī biznesā nav rezultāta. Nav viesu, nekas nenotiek… Es to jutu. Līdzko biznesu iemīlam, uztverot, ka tas ir daļa no mums, mēs ieliekam enerģiju, un tā enerģija atnāk atpakaļ. Mēs par to esam pārliecinājušies,” uzsver uzņēmējs.

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!