Slavenības
2020. gada 27. augusts, 03:45

“Ielēcu laulības dzīvē ar vērienu!” - žurnālistei Baibai Runcei vecmeitu ballīte pāris mēnešu pēc kāzām

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Šajā pavasarī pēc četru gadu draudzības ar zīmolu vēstnesi Miku Hāku apprecējusies žurnāliste Baiba Runce. Bet viņas vecmeitu ballīte, koronavīrusa pandēmijas iztraucēta, izrādās, notikusi tikai tagad, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Baiba jau kādu laiku nav redzama TV ekrānā, bet strādā kā Latvijas Radio pētnieciskās žurnālistikas nodaļas autore. Savulaik TV3 skatītāji Baibu vislabāk zināja no reportāžām sadzīves tematu raidījumā "Bez tabu".

Baiba žurnālam "Kas Jauns" saka – pandēmijas laiks nav ietekmējis viņas un vīra kāzu norisi, taču vecmeitu ballīti gan nācies pārcelt uz vēlāku laiku, un tā notikusi teju trīs mēnešus pēc kāzām.

foto: no privātā arhīva
Baiba un Miks gredzenus mija Jaunpils pils pagalmā.

“Kāzu dienu nepārcēlām, jo, pirmkārt, neviens jau nezināja, kad pienāks drošāki laiki. Otrkārt, mums jau bija iegādāts viss, lai apprecētos, – gredzeni, kleita, uzvalks. Negribēju riskēt, ka pēc gada man kleita vairs nepatiks vai vēl trakāk – nederēs. Sievietes gan jau šo iemeslu lieliski sapratīs. Treškārt, mēs, vēl tikai plānojot kāzas, nebijām īsti pārliecināti, kādu svinību formātu paši vēlamies. Beigu beigās mums nebija par to galva jālauza – apkārtējā situācija izlēma mūsu vietā,” paskaidro viņa.

foto: no privātā arhīva
“Nekas manā dzīvē pēc kāzām nav mainījies. Vienīgi īsi pēc tam uzradās “ģimenes pieaugums” – kaķu puika Igors,” saka Baiba.

Lai arī kopš precībām ir pagājuši vairāk nekā divi mēneši, Baiba nesen atzīmējusi vērienīgu vecmeitu ballīti, kas sagādājusi neaizmirstamas emocijas. “Par visu parūpējās manas lieliskās meitenes – draudzenes. Viņas jau bija paspējušas ieguldīt laiku vecmeitu ballītes plānošanā, es jau biju saņēmusi ielūgumu. Tāpēc tikai loģiski šķita ballīti neatcelt pavisam, bet pārcelt. Es to gan vairāk uztvēru kā iespēju mums visām satikties, bet viņas bija parūpējušās arī par to, lai es nudien justos kā vecmeitu ballītē. Par tās norisi neko nezināju. Tikai datumu un to, lai velku pārgājiena apavus un sportiskas drēbes. Jau domāju, ka iesim pārgājienā, jo tas ir mans hobijs. Bet aizveda mani uz dzimto pilsētu Limbažiem un nostādīja fakta priekšā – būs jālec ar izpletni! Tas bija kā punkts uz i – ielēcu laulības dzīvē ar vērienu!"

foto: no privātā arhīva
Baiba par ballīti bija sajūsmā.

"Atlikušo skaistās dienas daļu baudījām pie vienas no manām draudzenēm. Savukārt vīrs ar draugiem pasteidzās un nosvinēja vecpuišu ballīti pirms kāzām labākajās pandēmijas laika tradīcijās – tā bija online ballīte,” smej Baiba.

foto: no privātā arhīva
Baiba Runce var tikai lepoties ar tik kuplu draudzeņu pulku, kuras sagādājušas izcilu vecmeitu ballīti pāris mēnešu pēc kāzām.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva