foto: Publicitātes foto
Ar dueli starp Ozolu un "Carnival Youth" pirmo reizi Latvijā notiks unikāls koncerts
Mūzika
2020. gada 26. augusts, 13:46

Ar dueli starp Ozolu un "Carnival Youth" pirmo reizi Latvijā notiks unikāls koncerts

Jauns.lv

Ķīpsalas starptautiskājā izstāžu centrā, Rīgā, šogad pirmo reizi tiek plānots unikāla koncepta pasākums "Red Bull SoundClash", kura laikā uz divām skatuvēm kāps hiphopa mākslinieks Ozols un indīroka grupa "Carnival Youth", lai draudzīgā sāncensībā, četros raundos izpildītu īpašu koncertprogrammu ar tikai šim pasākumam aranžētu dziesmu izpildījumu.

Vēl nekad iepriekš uz skatuves "Carnival Youth" nav izpildījuši Ozola dziesmas un otrādi, metot izaicinājumus kā viens otram, tā sev.

Pasākums notiks četros izšķirošos raundos, kur pēc katra no tiem, tieši skatītāji būs tie, kas ar ovāciju palīdzību noteiks, kuram dziesmu izpildījums izdevies labāk.

Ozolam un "Carnival Youth" būs jāpierāda sevi, pirmajā raundā izpildot kādu populāru dziesmu savā stilā, pārstāvot savu žanru. Otrajā raundā mākslinieki izpildīs viens otra skaņdarbus, dziesmas vidū pārņemot oriģinālo izpildījumu savā aranžējumā. Trešajā raundā mākslinieki pārsteigs skatītājus ar trīs savām dziesmām dažādu žanru izpildījumā. Visbeidzot, ceturtajā raundā uz abām skatuvēm viņiem pievienosies viesmākslinieki, kurus mākslinieki turēs noslēpumā līdz pat uzstāšanās brīdim.

Katrā raundā uzvarētājus noteiks pa vidu skatuvēm klātesošie fani, gavilējot un aplaudējot, cik skaļi vien spēj, taču šogad atbalstītājiem klātienē pievienosies arī tiešraides skatītāju balsojums.

Šāda veida muzikālais koncepts radies jau pirms aptuveni 70 gadiem Jamaikā, bet "Red Bull SoundClash" pasākumi visā pasaulē norisinās kopš 2006. gada. Četru izaicinošu raundu ietvaros mākslinieki parāda savas improvizācijas un dzīvās uzstāšanās iemaņas.

Pasākums norisināsies 4. decembrī.