foto: PA/Scanpix
"Harijam jābeidz klausīt savu sievu Meganu" - Saseksas hercogus atkal kritizē
Slavenības
2020. gada 10. jūlijs, 06:46

"Harijam jābeidz klausīt savu sievu Meganu" - Saseksas hercogus atkal kritizē

Jauns.lv

Prinča Harija kritika pret Nāciju Sadraudzību parāda, ka viņš ir zaudējis "elementāru izpratni" par lietām un viņam "jābeidz klausīt savu sievu", tā par Saseksas hercogiem izteicies britu karaļnama ilggadējais fotogrāfs.

Princis Harijs šonedēļ saskāries ar visai skarbu kritiku saistībā ar saviem izteikumiem par Nāciju Sadraudzību. Harijs 53 neatkarīgo un suverēno valstu apvienību kritizējis video čatā kopā ar Meganu no abu mājas Losandželosā.

Sarunā par "taisnīgumu un vienlīdzīgām tiesībām", Harijs sacījis, ka Nāciju Sadraudzībai, kuru vada viņa vecāmāte karaliene Elizabete II, ir jāseko citiem, kas "apzinās pagātni" un "cenšas labot savas kļūdas".

Hercogiene Megana un princis Harijs Londonā 2020. gada 5. martā

gallery icon
20

Londonā dzīvojošais britu karaļnama fotogrāfs Artūrs Edvards sacījis, ka Harija kritika ir "apvainojoša" karalienei: "Princim Harijam ir tiesības uz savu viedokli. Bet kritizējot Sadraudzību organizāciju, kas ir tuva viņa vecmāmiņai, viņš vienkārši zaudē elementāru izpratni." 

Video zvana laikā Megana sacīja, ka šis ir laiks, kad cilvēkiem būtu jāsadodas rokās, lai labotu savus pāridarījumus. Pēc fotogtāfa teiktā, Harijs zina, cik svarīga karalienei ir Nāciju Sadraudzība. Tieši tāpat, kā to apzinoties Megana.

Hercogiene Megana un princis Harijs vizītē Dienvidāfrikā

gallery icon
79

"Harijam jābeidz klausīt sava sieva, kura acīmredzami piepilda viņu ar šīm idejām. Skadri redzams, ka viņa nav Nāciju Sadraudzības fane. Pēc Sadraudzības dievkalpojuma Vestminsteras abatijā martā, kas bija Harija pēdējā oficiālā vizīte, Megana nevarēja vien sagaidīt, kad varēs doties prom." 

Video zvana laikā Harijs aicināja paraudzīties pāri Nāciju Sadraudzībai un virzīties uz priekšu, aizmirstot pagātni un atzīstot pāridarījumus. Šāds apgalvojums esot pretrunā ar britu karaļnama protokolu.

Pēc fotogrāfa domām šie Harija izteikumi iedragās Nāciju Sadraudzības reputāciju. Viņaprāt, vislielākās bažas karalienei šajā sakarā esot tāpēc, ka tas nodarīs kaitējumu jaunākiem cilvēkiem, kuriem ir "maz izpratnes par to, kas ir šī apvienība un ko tā dara".