Jura Kaukuļa un “Jauno Jāņu orķestra” koncerts aktieru Strada un Vānes pagalmā

Pazīstamais aktieru pāris Elīna Vāne un Imants Strads savā Valmieras privātmājas pagalmā ieskandinājuši pirmo koncertu, kurā vairāk nekā 100 apmeklētāju ...

gallery icon
25
Mūzika
2020. gada 28. jūnijs, 12:30

FOTO: Imants Strads un Elīna Vāne sāk rīkot koncertus savā piemājas dārzā

Jauns.lv

Pazīstamais aktieru pāris Elīna Vāne un Imants Strads savā Valmieras privātmājas pagalmā ieskandinājuši pirmo koncertu, kurā vairāk nekā 100 apmeklētāju sapulcējās uz mūziķa Jura Kaukuļa un “Jauno Jāņu orķestra” koncertu.

“Tieši šogad pavasarī bijām uzcēluši paprāvu terasi, kas ir lielāka par dažu labu Latvijas estrādi. Gribējām to, lai varam pasauļoties, lai nenobradātu zālīti, ja vēlamies dārzā pie galda pasēdēt. Bet rezultātā radās ideja, ka mūsu terase var kļūt par skatuvi,” smaidot stāsta Imants Strads, kurš kopā ar dzīvesbiedri aktrisi Elīnu Vāni pats noorganizēja vienu no pirmajiem pasākumiem Valmierā pēc kovidkrīzes, kuras laikā tika aizliegtas ļaužu masu pulcēšanās.

Savu pagalmu, iedvesmojoties no adreses, Imants un Elīna nosauca par Gredzena dārzu un turpmāk vasaras sezonā sola organizēt koncertus vismaz reizi vai divas mēnesī – kā nu ļaus laikapstākļi. “Man pašam negribas iet nekur, un, noorganizējot koncertu pie sevis dārzā, man bija lieliska iespēja izbaudīt notikumu tā, kā man tas patīk – nekur nebraucot un neejot. Mēs jau arī bijām izslāpuši pēc cilvēkiem, pēc kopāsanākšanas, un feini, ka izdevās tā sariktēties. Tas ir tāds 30 + pasākums, jo tieši tā arī vēlējāmies, lai viss ir tā solīdi, mierīgi, foršā, pozitīvā atmosfērā,” stāsta Imants.

Pasākuma organizēšanā Imantam un Elīnai piepalīdzējuši draugi, īpašu noskaņu dāvājušas arī atbalstītāju “Smiltenes piens” sarūpētās kūciņas, bet viesi izteikuši uzslavas par to, ka sapucēta bija pat māja – pa otrā stāva logu, pēc Elīnas ierosmes, izkārta lielizmēra kaklasaite, ko Imants vairākus gadus bez pielietojuma glabājis no kādas savas bērnu izrādes.

Nākamais pasākums Gredzena dārzā plānots 4. jūlijā, kad Imants un Elīna visus atkal ielūgs uz īpašu koncertu.