Slavenības
2020. gada 26. jūnijs, 08:29

Populārā jūtūbere Dženna Mārblsa apslēpj vairākus video un asarām acīs paziņo, ka pamet "YouTube"

Jauns.lv

Viena no pasaulē populārākajām un senākajām "YouTube" video veidotājām amerikāniete Dženna Mārblsa (īstajā vārdā Dženna Mūreja) pēc 10 gadu ilgas karjeras paziņojusi, ka uz nenoteiktu laiku pamet platformu.

33 gadu vecā Mārblsa uzskatāma par vienu no pirmajām "YouTube" vlogerēm, kura strauji iekaroja skatītāju simpātijas ar saviem komēdijveida video un līdz šim pulcējusi prāvu atbalstītāju pulku. Šobrīd viņas kanālam ir vairāk nekā 20 miljoni abonentu, bet kopumā viņas video skatīti vairāk nekā 3 miljardus reižu.

foto: Vida Press
Jūtūbere Dženna Mārblsa

Mārblsa ceturtdien emocionālā video atklājusi, ka pēdējo dienu laikā apslēpusi teju visu pirms vairākiem gadiem radīto saturu, jo nevēlas šodien nevienu ar to aizvainot.

"Man šķiet, es uz kādu laiku paņemšu pauzi no šī kanāla," sacīja jūtūbere. "Es nezinu, vai tas būs uz mūžu. Es nezinu, cik ilgi tas būs. Es gribu pārliecināties, ka lietas, kuras esmu atklājusi pasaulei, nevienu nesāpina. Man ir kauns par pagātnes lietām un sacīto."

Nojaušams, ka Mārblsas atvainošanās saistāma ar pašreiz ASV notiekošajiem protestiem pret rasismu.

Sieviete atvainojusies par konkrēti diviem 2011.gadā radītiem video. Vienā no tiem viņa attēlojusi tumšādaino amerikāņu reperi Nikiju Mināžu, bet otrā pasmējusies par aziātiem. Tāpat Mārblsa atvainojusies par videoklipiem, kuros ar humoru izcēlusi dzimumu stereotipus, norādot, ka "nedomā, ka joki par dzimumu ir smieklīgi".

Jūtūbere uzsver, ka viņas senākie video nu norāda uz to, cik ļoti viņa ir izaugusi par personu, ar kuru viņa lepojas. Tomēr viņa uzskata, ka šim saturam tagad ir grūti eksistēt. 2013.gadā kādā intervijā Mārblsa norādījusi, ka viņa ir sapelnījusi "vairāk naudas, nekā viņai jebkad bijis vajadzīgs". Savā pēdējā video viņa atgādina, ka nekad nav sadarbojusies ar sponsoriem un uzspiedusi saviem faniem iegādāties viņas reklamētus produktus.

Mārblsas populārākais video ar 69 miljoniem skatījumu ir 2010.gadā radītā "pamācība, kā likt cilvēkiem domāt, ka izskaties labi".

Sievietes atbalstītāji pauž bēdas par viņas lēmumu pārtraukt karjeru, norādot, ka, "ja Dženna pamet "YouTube", tad ir laiks šo vietni slēgt". Daudzi norāda, ka Mārblsa ar saviem uzmundrinošajiem video sniegusi pozitīvu iespaidu uz viņu dzīvi.

Dženna Mārblsa ir pirmā jūtūbere, kuras figūra izstādīta slavenajā Tiso kundzes Vaska figūru muzejā Ņujorkā.

foto: AFP/Scanpix
Mārblsa ar savu vaska figūru Tiso kundzes Vaska figūru muzejā Ņujorkā