Princis Viljams un brilles

gallery icon
20
2020. gada 18. jūnijs, 04:50

Princis Viljams katastrofāli ātri sāk zaudēt redzi

Jauns.lv

37 gadus vecais princis Viljams sakāries ar nopietnām veselības problēmām - viņa redze pasliktinās vēja ātrumā. Nākamajam karalim tagad palīgā steigšoties paši labākie ārsti visā Lielbritānijā.

foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press
Princis Viljams publiski ļoti negrib likt brilles. Lasi un uzzini, kāpēc!

“Pils izmisīgi cenšas saglabāt noslēpumā to, ka Viljams cīnās par savu veselību. Taču viņš pats ir palaidis “kaķi ārā no maisa”. Princis publiski atzinies, ka viņa redze pasliktinās, bet pēc tam sacīto pārvērtis jokā. Taču aiz karaļnama slēgtajām durvīm runā, ka viņš baidoties palikt akls,” norādījis kāds vārdā nenosaukts karaļnamam tuvs ziņu avots.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Vecmāmiņa gan vienmēr liek brilles, kad tas nepieciešams.

Viljamam jau no bērnības ir vāja redze, tas nebija nekas jauns. Taču par spīti tam, esot sabiedrībā, princis nenēsā ne brilles, ne kontaktlēcas, lai gan ārsti viņam iesaka to darīt.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
Pie stūres princim vienmēr ir brilles.

Iemesls, kāpēc Viljams ne par ko nav gatavs likt brilles vai kontaktlēcas, ir visai amizants. Telekanāla BBC dokumentālajā filmā par garīgo veselību troņmantnieks atzinies, ka vāja redze palīdzot viņam tikt galā ar bailēm uzstāties publikas priekšā. Viņam visas klātesošo sejas saplūst vienā lielā krāsainā plankumā, un tas palīdz kliedēt bailes no uzstāšanās.

Kembridžas hercogi Viljams un Ketrīna ar bērniem pievienojas aplausiem, godinot mediķus pandēmijas laikā 2020. gada aprīlī

gallery icon
7

Taču tagad, kad viņa redze ārkārtīgi strauji pasliktinās, princis esot ļoti noraizējies par nākotni. “Kad viņa bērni paaugsies, Viljams vēlas ņemt dalību visās viņu aktivitātēs – futbolā, polo, izjādēs ar zirgu un vēl daudzās citās. Tagad tas viss ir zem lielas jautājuma zīmes,” norādījis paziņa.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon
54

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams apmeklē Dievkalpojumu Vestminsteras abatijā 2020. gada 9. martā

gallery icon
15