foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Shortcut" - psihoterapija franču gaumē un "Ledus sirds" varoņu jaunie piedzīvojumi
Kadrs no filmas "Ledus sirds 2".
TV
2020. gada 27. maijs, 16:22

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - psihoterapija franču gaumē un "Ledus sirds" varoņu jaunie piedzīvojumi

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet iemīļotās animācijas filmas "Ledus sirds" varoņu jaunos piedzīvojumus, franču drāmu "Sibilas kārdinājums" un seriālu par Katrīnu Lielo.

Pajokosim kopā ar ķeizarieni

HBO atgriežas ar jau otro seriālu par Katrīnu Lielo – "Varenie" ("The Great") ir pavisam jauna satīriska drāma.

Šoreiz stāsts ir par Katrīnas nokļūšanu varas virsotnēs un viņas sprādzienbīstamajām attiecībām ar vīru Pēteri – Krievijas imperatoru. “Grezni, un, lai gan The Great gluži nav tik varens kā Katrīna, Elles Faningas un Nikolasa Houlta apburošais tēlojums un mazliet trakais humors to padara par pavisam labu skatāmvielu,” "Varenos" raksturo kritiķi. Seriāla visas desmit sērijas skatiet "Shortcut Films".

Ledus sirds kūst atkal

Pie skatītājiem atgriežas iemīļotie varoņi – Anna, Elza, Kristofs, uzticamais ziemeļbriedis Svens un apburošais sniegavīriņš Olafs.

Animācijas filmā "Ledus sirds 2" ("Frozen 2") varoņi ir spiesti pamest karaļvalsti un doties vēl tālāk uz ziemeļiem. Ceļojums aizvedīs viņus pie seno leģendu pirmsākumiem un palīdzēs atklāt noslēpumus, kuri ir saistīti ar karaļvalsts pagātni. Jau iemīļotos animācijas filmas tēlus ieskaņojusi Kristena Bella, Idina Menzela, Džošs Geds, Džonatans Grofs un Kiarans Hainds. "Ledus sirds 2" lūkojiet "Shortcut Premiere".

Psihoterapija franču gaumē

Īsts franču kino – skaists, erotisks un mazliet absurds. Tāda ir jaunās franču režisores Žistinas Triē filma "Sibilas kārdinājums" ("Sibyl").

Izlēmusi atgriezties pie savas sapņu nodarbes rakstniecības, Sibila slēdz psihoterapijas praksi. Pēdējā paciente negaidīti kļūst par iedvesmas avotu jaunajam romānam – jaunās apjukušās aktrises Margo stāsts uzjunda Sibilā dziļi apslēptus pārdzīvojumus. Psihoterapija, realitāte un pagātne saplūst kopā ar romānu, pārkāpjot arvien bīstamākas robežas. Ar laiku tiešām tās robežas pajūk – nereti ir grūti saprast, vai notiekošais ir realitāte vai vien Sibilas fantāzijas un vēlmes.

Šī neirotiskā drāma par manipulēšanu, kaisli, iekāri un bezpalīdzību savu fobiju priekšā nebūt nav viegls kino, taču izsmalcināts, skaists un pārdomāts gan. Triē izlolotā darba varoņi pamanās ik pa laikam pieņemt ne visai pārdomātus lēmumus, kurus režisore pat negrasās attaisnot, toties ietērpj tos tādās elegances un šika niansēs, ka atliek vien jūsmot un baudīt. Sibilas kārdinājums ir nedaudz neirotiska un komiska drāma par manipulēšanu, kaisli, iekāri un bezpalīdzību savu fobiju priekšā. Filmu skatiet "Shortcut Premiere".