foto: AFP/Scanpix
Kas notiek, kad valsts vadošais imunologs savu jautājumu ieraksta nevis "Google", bet "Twitter"
Ilustratīvs foto.
Trakā pasaule
2020. gada 28. aprīlis, 18:55

Kas notiek, kad valsts vadošais imunologs savu jautājumu ieraksta nevis "Google", bet "Twitter"

Jauns.lv

Profesors no Austrālijas Pīters Dohertijs, kura vārdā nosauktais institūts vada jaunā koronavīrusa izpēti valstī, pirmdien parūpējies par smieklu devu, kuru cilvēki izolācijā visā pasaulē jau sen bija pelnījuši.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“The Guardian” raksta, ka tad, ja jūtat vēlmi pēc kāda grādīgāka dzēriena, tad ziniet – jums ir cienījama kompānija, jo profesors Pīters Dohertijs, kurš savulaik saņēmis Nobela prēmiju par savu darbu imunoloģijas jomā un vada Dohertija institūtu, kas iesaistījies Austrālijas valsts cīņā pret jaunā koronavīrusa pandēmiju, pirmdien sajauca sociālo tīklu “Twitter” ar interneta meklētāju “Google” un nejauši saviem sekotājiem pajautāja, kāds ir alkohola mazumtirgotāja “Dan Murphy’s” darba laiks.

79 gadus vecais profesors, atklājot kļūmi, gan nesteidza izdzēst ierakstu, bet tā vietā iesaistījās jautrā sarunā ar saviem sekotājiem.

Ieraksts “Twitter” parādījās pirmdienas pēcpusdienā plkst.13.40, un viņš apstiprināja, ka šis bijis tas gadījums, kad datorā bija atvērti pārāk daudzi logi. Tāpat viņš ironizējot taisnojās, ka “alkohols tomēr ir daudz drošāks par balinātāju”, tādā veidā atsaucoties uz ASV prezidenta Donalda Trampa kārtējo “ģeniālo” domu par Covid-19 apkarošanas veidiem.

Joki turpinājās. Austrālijas Nacionālās universitātes vadītāja vietnieks Braiens Šmits, kurš vienlaikus ir pazīstams arī kā vīna darītājs, piedāvāja savu produkciju ar "labu atlaidi", uz ko Dohertijs atbildēja, ka pat ar visu atlaidi Šmita produkcija krietni pārspētu to, ko viņš dzer ikdienā.

Savukārt uz kāda cilvēka norādi, ka ir tikai pirmdiena, profesors sacīja, ka dienas skrien un nomaina viena otru.

Par laimi, profesors ne tikai tika pie iespējas izjokoties, bet saņēma atbildi uz savu jautājumu – kāds sociālo tīklu lietotājs ievietoja ekrānattēlu ar alkohola veikala darba laiku, uz ko profesors atbildēja: “Liels paldies, tieši to es centos noskaidrot. Kāpēc gan traucēt “Google”, kur sākumā biju domājis iet, ja tik daudz palīdzības var saņemt tepat “Twitter”?”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās