Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā 2020. gada februārī

Šodien Jelgavā atklāts 22.starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, kurā piedalās 30 profesionāli tēlnieki no septiņām valstīm, informē pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" ...

gallery icon
48
2020. gada 7. februāris, 21:44

Neraugoties uz silto laiku, Jelgavā atklāts Ledus skulptūru festivāls

Jauns.lv / LETA

Šodien Jelgavā atklāts 22.starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, kurā piedalās 30 profesionāli tēlnieki no septiņām valstīm, informē pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Gaile.

Mākslinieki nepilnas nedēļas laikā, radot 45 konkursa skulptūras, ledus mākslas darbos iedzīvinājuši 2020.gada festivāla tēmu "Supervaroņi".

Kopumā festivāla skiču konkursā iesūtīti 111 individuālie un vairāk nekā 50 komandu pieteikumi no 18 valstīm. "Atlases process šoreiz bija īpaši sarežģīts, jo tika vērtēta ne tikai ideja, bet arī mākslinieka pieredze, potenciāls un iesūtītās skices atbilstība tēmai," komentēja Gaile.

Meklējot jaunas idejas, risinājumus un māksliniekus, žūrija izvēlējās 30 labāko darbu autorus . Pēc rīkotāju paustā, tēlnieki savas idejas par tēmu "Supervaroņi" interpretējuši dažādi.

"Kādam tie ir visiem zināmie Holivudas filmu tēli vai tautas vēsturiskie varoņi, savukārt, citiem tie ir līdzcilvēki, kurus ne vienmēr novērtējam ikdienā. Šis atšķirīgais redzējums festivāla apmeklētājiem sniegs iespēju ne tikai aplūkot unikālus darbus, bet arī aicinās aizdomāties, kāpēc mākslinieks to atspoguļos tieši šādi," skaidroja Gaile.

Konkursam izraudzīti mākslinieki no septiņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Ukrainas un Somijas. Tēlnieki, kā ierasts, savas prasmes demonstrēs divās kategorijās - individuālajā un komandu. Festivāla laikā kopumā tapušas 45 konkursa skulptūras - 30 mazās un 15 lielās.

Jau tradicionāli konkursa skulptūras papildina lielformātā ledus objekti un paraugdemonstrējumu šovi. Visas trīs festivāla dienas pavadīs kultūras programma visai ģimenei - dienas pirmajā pusē izrādes un rotaļas bērniem, bet jau vakarā uz skatuves kāps "Astro‘n’out", Ralfs Eilands, "Singapūras Satīns".

Organizatori aicina festivāla apmeklētājus sekot līdzi laika prognozei un izvēlēties atbilstošu apģērbu. Ņemot vērā laikapstākļu ietekmi uz skulptūrām, Jelgavas iedzīvotāji un viesi aicināti izmantot iespēju skulptūras apskatīt jau šovakar.