foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Laikam būs jāiet pie kāda orākula," - Markus Riva šokēts un sarūgtināts par netikšanu "Supernovas" finālā
Mūziķis Markus Riva, kuram jau vairākus gadus pēc kārtas iet secen dalība Eirovīzijā.
Slavenības
2020. gada 25. janvāris, 15:48

"Laikam būs jāiet pie kāda orākula," - Markus Riva šokēts un sarūgtināts par netikšanu "Supernovas" finālā

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Mūziķis Markus Riva, kam jau septīto gadu pēc kārtas iet secen dalība Eirovīzijā, žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis, kā jūtas pēc kārtējā neveiksmīgā centiena nokļūt uz lielās skatuves.

„Šī, protams, nav pirmā reize, kad saskaros ar grūtībām "Supernovas" konkursā. Katru reizi pirmā reakcija ir tāda, ka šķiet – tik daudz pūļu un laika ieguldīts, bet galā vien vilšanās. Bet es tomēr katru tā saukto neveiksmi uztveru kā pieredzi. Un šādos brīžos redzu un jūtu, cik liels atbalsts man ir draugi,” saka mūziķis.

Taujāts, vai nav domājis apmeklēt kādu astrologu vai ekstrasensu, lai noskaidrotu faktorus, kuri liedz tikt tuvāk Eirovīzijas lielajai skatuvei, mūziķis smaidot saka: „Jā, gribētos kādam orākulam to uzjautāt. Kas ir šis „x faktors”, kālab gadu no gada ir tieši šāds rezultāts? Varbūt viņš man pateiktu, kurā gadā tieši jāpiedalās. Patiesībā es uzticos dzīvei un pie šādiem ekspertiem negrasos iet un savas neizdošanās risināt. Zinu, ka dzīvē notiek tā, kā paredzēts, zinu, ka viss notiek uz labu. Tagad, piemēram, "Supernovas" fināla laikā man atbrīvojusies nedēļa, un es došos kādā ceļojumā,” prāto Markus.

Vaicāts, vai startēs atlasē arī nākamgad, mūziķis saka: „Šobrīd ar secinājumiem negribu steigties un arī kategorisks nevēlos būt. Gada laikā var daudz kas mainīties. Piemēram, kā ievirzīsies mans muzikālais ceļš. Ļoti ceru, ka nākamgad Latvija neatteiksies no iespējas piedalīties šajā dziesmu konkursā. Kā būs ar mani, redzēsim.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Markus Riva izdevis jaunu dziesmu – "Impossible", kas radīta kopā ar dziedātāju Aminatu Savadogo. Tas ir dziļi personisks stāsts par iekšēju ticību un nesalaužamu garu, kas vieno abus dziedātājus un aicina ikkatru vienmēr vairāk ieklausīties sevī.

Kā jau ziņots, šogad "Supernovas" finālistus no 26 atlasē klātienē startējušajiem dalībniekiem izvēlējās starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija gan mūzikas ierakstu, mūzikas menedžmenta un mediju, kā arī komunikācijas jomas profesionāļi, gan konkursa rīkotāji no Latvijas Televīzijas. Supernovas finālā iekļuva deviņi izpildītāji – Samanta Tīna, ANNNA, Miks Dukurs, Edgars Kreilis, Katrīna Dimanta, Bad Habits, DRIKSNA, Seleste un Katrīna Bindere.

Jau 8. februārī varēs noskaidrot, kurš no pretendentiem dosies uz 65. starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu, kas šā gada maijā notiks Nīderlandes pilsētā Roterdamā.

Markus Riva konkursa "Supernova 2018" pusfinālā

Markus Riva konkursa "Supernova 2018" pusfinālā.

gallery icon
24