Mūzika
2019. gada 19. novembris, 17:17

Arī grupa “Baložu pilni pagalmi” izdod jaunu dziesmu Skalbes pasakām veltītajam albumam

Jauns.lv

Grupa “Baložu pilni pagalmi” piesaka kompozīciju “Kādas draudzības sākums” no albuma “Skalbe. Dzirnavās”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atzīmējot Kārļa Skalbes 140. jubileju un Latvijas simtgadi, "Radio NABA" atklājis savu jaunāko muzikālo izlasi “Skalbe. Dzirnavās”, kuras iedvesmas avots ir latviešu tautai tik iemīļotā pasaka “Kaķīša dzirnavas”. Jaunais albums pievienojas trim jau iepriekš izdotajiem albumiem ciklā, kas aicina ar svaigu un mūsdienīgu skatienu paraudzīties uz Latvijas kultūras vērtībām - līdz šim nākuši klajā Veidenbaumam, Rozentālam un Aspazijai veltīti albumi.

Jaunā albuma “Skalbe. Dzirnavās” kompozīciju vārdu autors ir dziesminieks un dzejnieks Imants Daksis, kurš sajūtas, motīvus un tēlus, kas mājo pasakā “Kaķīša dzirnavas”, transformējis dzejas valodā, radot vienotu stāstu. Šim stāstam muzikālās interpretācijas radījuši trīspadsmit pašmāju mūziķi un grupas: “The Bubble Gum expLOTION”, Evija Vēbere, “Plenērs”, “Inokentijs Mārpls”, “Dzelzs vilks”, Elizabete Balčus, “Difūzija”, “Baložu Pilni Pagalmi”, “Gas of Latvia”, “Zig Zag”, “Oranžās brīvdienas” un MNTHA. Vizuālo stāstu izstāsta jaunās mākslinieces no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Reklāmas dizaina izglītības programmas 2. kursa un pedagoģe Klāra Grundšteine, animācijas un video salikumu veido – Valters Mednieks.

Nu klajā nākusi jaunākā, jau devītā, kompozīcija no šī albuma - “Baložu pilni pagalmi” dziesma “Kādas draudzības sākums”. Mūzikas autors ir Māris Šverns, vokāls - Māris Šverns, Klāvs Lauls, instrumentus ieskandinājuši Māris Šverns (ģitāra), Klāvs Lauls (basģitāra, ģitāra, taustiņinstrumenti), Uldis Gedra (bungas), apstrāde - Ģirts Laumanis.