foto: Publicitātes
Egils Levits kļuvis par pirmo prezidentu, kas pilī uzklausa suni
Prezidents Egils Levits, Badijs un raidījuma Ķepa uz sirds veidotāja Inese Kreicberga Rīgas pilī.
Slavenības
2019. gada 13. novembris, 05:48

Egils Levits kļuvis par pirmo prezidentu, kas pilī uzklausa suni

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Egils Levits kļuvis par pirmo Valsts prezidentu, kurš Rīgas pilī pieņēmis suni un kļuvis par tā „krusttēvu”, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Ceļu uz prezidenta pili suņupuika Badijs mēroja kopā ar LTV1 raidījuma "Ķepa uz sirds" producenti Inesi Kreicbergu, lai apliecinātu, ka dzīvnieki mūsu valstī ir par maz aizsargāti no cilvēku nežēlības, un rosinātu par to runāt vairāk.

„Suni „saimnieki” izmeta uz ielas ar vaļēju priekšķepas lūzumu. Viņš kaukdams bija klibojis apkārt vismaz mēnesi, un neviens par viņu nelikās ne zinis. Kad dzīvnieks satika savu glābēju, viņa priekšķepu nācās amputēt,” atklāj Kreicberga. Līdzīgi kā Kārļa Skalbes pasakā "Kaķīša dzirnavas", kurā vecais kaķu melderis nokļūst pie karaļa un izstāsta visas dzīves pārestības, Badijs, lēkdams uz trim ķepām, devās pie Valsts prezidenta. Zināms, ka vizīte bijusi visai birokrātiska – suns, pirms ieiet pilī, dabūjis uzrādīt potēšanas pasi. Tomēr viņš ir pirmais, kurš pie prezidenta ciemojies, turklāt dabūjis viņu par savu „krusttēvu” jeb sabiedrībā zināmu aizbildni, ar kuru kopā atrādīties raidījumā un tādā veidā ieinteresēt potenciālos saimniekus.

„Badiju izvēlējāmies, lai parādītu prezidentam, ko nesodīti dara mūsu valstī! It kā esam civilizēta valsts, bet cilvēki turpina darīt pāri dzīvniekiem, piemēram, viņus pamest un nelikumīgi pavairot,” turpina Kreicberga, piebilstot, ka ar viņiem kopā bijusi arī brīvprātīgā dzīvnieku glābēja Jeļena Rumjanceva, kas prezidentam darījusi zināmu, ka šobrīd viss faktiski notiek uz pašu glābēju, nevis atbildīgo institūciju rēķina. Kamēr producente priecājās, ka prezidents bijis atvērts diskusijai par šo tēmu un iespējamajiem risinājumiem, kas dod cerības šajā ziņā situāciju uzlabot, Badijs iepazinās ar Levita dāvātu plīša lācīti.

foto: Publicitātes
Badijs pilī vienubrīd pat sajutās kā mājās un likās uz dusu.