foto: Evija Trifanova
MILOŠ un Peretjatko: izcili koncerti un publikas mīlestība
2019. gada 18. augusts, 15:47

MILOŠ un Peretjatko: izcili koncerti un publikas mīlestība

Karlīna Timofejeva

Vakar, 17. augustā, Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē notika divi spoži koncerti – ģitārists MILOŠ un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra kvartets atskaņoja mūziku no J.S.Baha līdz “The Beatles”, bet vakarā izcilu solokoncertu sniedza soprāns Olga Peretjatko, kura aizstāja sasirgušo tenoru Jozefu Kalleju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Vēlos ģitāru atmodināt no snaudas un parādīt, ko varu izdarīt es un ko var izdarīt mans instruments,” pēc sava pirmā albuma iznākšanas teica MILOŠ – tāds ir mūziķa skatuves vārds. Īstenot šo savu sapni viņam palīdz gan paša personība, gan prasmes, jo, kā savulaik atzinis „The Independents”, „neviens cits ģitārists nevar viņam līdzināties personiskās harizmas un tehniskās izsmalcinātības ziņā“.

Viesi ierodas uz MILOŠ koncertu Dzintaru koncertzālē

gallery icon
64

Ģitārists MILOŠ festival RĪGA JŪRMALA skatītājiem kopā LNSO kvartetu atskaņoja repertuāru, kurā ietilpa gan ikoniski šim instrumentam rakstīti darbi, gan arī dažādu laikmetu mūzikas apdares, aizvedot klausītāju muzikālā ceļojumā no Johana Sebastiāna Baha darbiem līdz pat britu grupas “The Beatles” populārākajiem hitiem.

Ģitārista MILOŠ koncerts Dzintaru koncertzālē

gallery icon
40

Soprāns Olga Peretjatko, kas vakar ar soloprogrammu uzstājās Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, aizstāja iepriekš pieteikto tenoru Jozefu Kalleju, kurš veselības problēmu dēļ atcēla savu viesošanos festivālā. Peretjatko sniedza sava repertuāra spilgtākās pērles – Bizē, Ofenbaha, Rahmaņinova, Doniceti un Rosīni vokālo mūziku.

Soprāna Olgas Peretjatko solokoncerts Dzintaru koncertzālē

gallery icon
138

Unikāli valdzinošā Peretjatko balss un skatuves harisma ļauj dziedātājai veiksmīgi apvienot aktīvu karjeru operteātros un biežus solokoncertus uz leģendārām koncertskatuvēm. Arī Jūrmalā dziedātāja baudīja koncerta apmeklētāju sajūsmu, koncertam noslēdzoties ar stāvovācijām.

Viesi ierodas uz Olgas Peretjatko solokoncertu

gallery icon
102

Šodien Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē ar kamermūzikas koncertu uzstāsies baritons Benajmins Apls un pianists Saimons Lepers, savukārt plkst. 19:00 Lielajā zālē čellists Miša Maiskis muzicēs ar Krievijas Nacionālo orķestri un diriģentu Migailu Pļetņovu, atskaņojot Kamila Sensānsa koncertu čellam, kā arī Ž.Bizē mūziku drāmai “Arliete” un S.Prokofjeva baletsvītas “Romeo un Džuljeta”.