foto: Publicitātes
“Carnival Youth” laiž klajā dziesmu par puišiem, kas raud; izziņo jaunu albumu un koncertus
Mūzika
2019. gada 28. jūnijs, 09:45

“Carnival Youth” laiž klajā dziesmu par puišiem, kas raud; izziņo jaunu albumu un koncertus

Jauns.lv

Pašmāju muzikālā apvienība “Carnival Youth” laidusi klajā jaunu singlu un Siguldā filmētu videoklipu “Boys Do Cry” no 16. augustā gaidāmā jaunā albuma “Good Luck”.

“Carnival Youth” dalībnieks Roberts Vanags klipa idejā atzīmē mūsdienu aktuālo jautājumu par vīriešu un sieviešu identitāti: “Kāds ir īsts vīrietis un ko nozīmē būt sievišķīgai sievietei? Dzīvojot drošībā un labklājībā, viena no lietām, kas spēj saraudināt un ievainot vīrieti, ir tieši sieviete."

"Asaras vīriešu acīs raisa emocijas, kas rodas no dažādiem jūtu sarežģījumiem, pārdzīvojumiem, siržu lūšanas. Šajā klipā tas tiek parādīts stilizētā un pārspīlētā veidā, ieturot septiņdesmito gadu “B kategorijas” kino tradīcijas un specifikas. Meiteņu spēks tiek attēlots burtiski - viņu patstāvībā un fiziskajā spēkā. Meitenes bez problēmām “sadod” pretējā dzimuma muskuļu maisiem, vēršot uzmanību ne tikai uz aktuālajiem sieviešu vienlīdzības jautājumiem, bet arī uz vīriešu iekšējo pasauli, kas mēdz būt ļoti trausla un viegli ievainojama, aicinot respektēt gan spēku sievietēs, gan emocionalitāti vīriešos," tā Vanags.

Grupas gaidāmais albums “Good Luck” ierakstīts vasarā - "Red Bull Studios” Sanpaulu, Brazīlijā. Albumu producējis Gatis Zaķis, to miksējis "Grammy" balvas ieguvējs Nikolā Verns. Skaņas pēcapstrāde tapusi “Sterling Sounds” Ņujorkā un to veicis Gregs Kalbi.

Albuma “Good Luck” koncertturneja Eiropā sāksies septembrī, tās ietvaros grupa sniegs koncertus Vācijā, Šveicē, Austrijā, Lietuvā, Polijā, Slovākijā, Čehijā. Savukārt īsi pirms albuna iznākšanas - 12.augustā - “Carnival Youth” uzstāsies vienā no lielākajiem Eiropas festivāliem “Sziget”, Ungārijā. Latvijā koncertturneja norisināsies sekojošos datumos un vietās - 16. novembrī Līvānos, 17. novembrī Valmierā, 20. novembrī Madonā, 23. novembrī Rīgā, “Hanzas Perons”, un 30. novembrī – Liepājā.