foto: Alien Productions / Courtesy: Everett Collection/ Vida Press
75 gadu vecumā miris populārā seriāla "Alfs" aktieris Makss Raits
Makss un Alfs.
TV
2019. gada 27. jūnijs, 12:20

75 gadu vecumā miris populārā seriāla "Alfs" aktieris Makss Raits

Jauns.lv

75 gadu vecumā viņsaulē devies aktieris Makss Raits - zināms kā ģimenes galva Vilijs Tanners no reiz tik populārā seriāla "Alfs".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Raits miris savās mājās Kalifornijā pēc cīņas ar onkoloģisku saslimšanu.

Maksa zināmākā loma ir seriālā "Alfs" - par ģimeni, kas savās mājās uzņem citplanētieti. Viņš tajā tēloja bargo ģimenes galvu Viliju Tanneru.

Raita aktiera karjera aizsākās 1974. gadā, viņš piedalījies vairāk nekā 60 filmās un seriālos - arī populārajās komēdijās "Buffalo Bill" un "Friends" (tajā pirmajās sezonās dažās epizodēs tēloja draugu iecienītās kafejnīcas menedžeri). Bet dzīves beidzamos gadus Raits veltīja savai pirmajai mīlestībai - teātrim. Pirms aptuveni 20 gadiem pat tika nominēts prestižajai "Tony" balvai par darbu Brodvejas izrādē "Ivanovs".

Limfomu aktierim konstatēja jau 1995. gadā, kad seriāla "Alfs" uzņemšanas dažus gadus jau kā bija beigusies. Noritēja veseļošanās, likās, ka slimība uzvarēta, taču nesen vēzis atgriezās ar jaunu sparu, un nu ārstu pūliņi izrādījušies velti.

Raits no 1965. līdz 2017. gadam bija precējies ar Lindu Ibarondo, kas mira no krūts vēža. Ģimenē pasaulē nākuši dēls Bens un meita Deizija.