foto: LETA
Valdis Birkavs sācis aktīvi sportot
Latvijas Būvuzņēmēju partnerības Goda prezidents Valdis Birkavs.
Slavenības
2019. gada 16. jūnijs, 08:06

Valdis Birkavs sācis aktīvi sportot

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Bijušais Ministru prezidents Valdis Birkavs pat cienījamā vecumā ikdienu pavada ļoti sportiskā garā. „Jūtos kā jaunībā,” ņipri saka viņš.

foto: Juris Rozenbergs
Ekspremjeru Valdi Birkavu visur uzticīgi pavada viņa dzīvesbiedre Marina Dianova, jo kādreizējais politiķis gandrīz zaudējis redzi, un pat mūsdienu medicīna šajā ziņā viņam nevar līdzēt.

„Aizvien turpinu vadīt aktīvu dzīvi, katru nedēļu nopeldu vismaz piecus kilometrus. Nedēļā nostaigāju vismaz piecdesmit kilometru. Regulāra peldēšana manā dzīvē ienākusi salīdzinoši nesen. Un peldu nopietni, kraulā, ne jau vienkārši plunčājos,” žurnālam "Kas Jauns" paskaidro 76 gadus vecais Birkavs.

Viņš atzīst, ka sportojot „tā jūtami” – lai būtu redzams rezultāts. „Katru reizi nopeldu no viena līdz 1,5 kilometriem. Atkarībā no pašsajūtas. Pirms tam uz kardio trenažiera nosoļoju kādus sešus kilometrus vai arī nūjoju – ārā pie dabas,” stāsta Birkavs. Viņš atzīst, ka sportam pievērsies, lai uzturētu sevi pie labas veselības.

„Atgriezties pie aktīvas sportošanas piespieda kardiologs Andrejs Ērglis, lai es paglābtos no infarkta... Viņš man teica: „Es tevi ārstēju, lai tu dzīvotu, ne visu laiku kvernētu.” Valdis atzīst – pirmā infarkta lēkme viņam likusi daudz vairāk padomāt pašam par sevi un veselības uzlabošanu. „Pirmā infarkta lēkme man bija pirms gadiem sešiem septiņiem, kad no kādas sēdes atgriezos lidmašīnā. Jā, esmu bijis nogādāts arī slimnīcā, taču tas toreiz bija tāds vājuma brīdis, nopietnu veselības problēmu man nebija. Turklāt tieši šodien pārbaudīju savu veselību, un viss ir kārtībā!” optimistiski nosaka Birkavs.