foto: Agrita Grosbarte
Aktieris Imants Vekmans kļuvis par gidu
Pirmajā mirklī Imantu Vekmanu pazīt grūti bārdas dēļ. Tāda viņam agrāk bijusi studiju laikā otrajā kursā, tikai knapāka.
Slavenības
2019. gada 19. maijs, 07:55

Aktieris Imants Vekmans kļuvis par gidu

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieris Imants Vekmans (63), kuru ierasts redzēt komiskās lomās, tagad strādā Brīvdabas muzejā par gidu.

„Man beidzot ir darbalaiks no deviņiem līdz pieciem! Jo pēdējos 30 gadus esmu bijis tikai brīvuzņēmējs,” smaida aktieris Imants Vekmans, sastapts Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kurā, kā izrādās, strādā par gidu, vadot ekskursijas gan dzimtajā, gan krievu un angļu valodā.

„Stāstu, kas ir muzejs, kāpēc šādas mājas, kas tie par senajiem rīkiem un kāpēc tā dzīvoja,” savus darba pienākumus ieskicē aktieris. Dažkārt esot pat trīs ekskursijas dienā, katra – divas stundas ilga.

„Tad dienas beigās jūtos tikpat izžmiegts, cik pēc intensīvām izrādēm,” smej Vekmans, kam aktiermeistarība nav vienīgais arods – savulaik ASV un Zviedrijā viņš apguvis arī prasmes kolektīvu saliedēšanā jeb „tīmbildingā”.

Jāteic, pirmajā mirklī viņu atpazīt grūti uzaudzētās bārdas dēļ. Tāda viņam bijusi vien studiju laikos otrajā kursā, tikai knapāka.

Vaicāts, vai gida darbu spēj savienot ar skatuvi, aktieris, kurš 90. gados kļuva slavens kā jokdaris no TV raidījuma "Piektdieņi", teic, ka joprojām aktīvas ir divas izrādes ar viņa piedalīšanos – "Mīļais pulkvedis" un "Mēs un mūsu sieva" –, kuras ik pa laikam ceļo pa Latvijas kultūras iestādēm. 

Tēmas