foto: ddp images/Dr.Baumg??rtner / Vida Press
Smakojoša augļa dēļ Austrālijā no universitātes bibliotēkas evakuē 550 cilvēkus
Duriāns.
Trakā pasaule
2019. gada 13. maijs, 15:25

Smakojoša augļa dēļ Austrālijā no universitātes bibliotēkas evakuē 550 cilvēkus

Jauns.lv

Austrālijas Kanberas Universitātes bibliotēku apmeklējušie studenti pagājušajā nedēļā piedzīvoja evakuāciju - telpas ārkārtas situācijā nācies atstāt 550 cilvēkiem. Sākotnēji ziņots, ka telpās notikusi gāzes noplūde, ziņo medijs "The Independent".

Bibliotēkas darbinieki paziņojuši atbildīgajām iestādēm, ka saoduši telpās aizdomīgu gāzes smaku. Glābējiem ierodoties un aptuveni stundu meklējot smakas avotu, atklājās patiesais trauksmes cēlonis - atkritumu tvertnē iemests duriāns.

Duriāns ir tropu auglis ar izteiktu smaržu, pareizāk sakot - smaku. Daudziem šī smaka šķiet atbaidoša, bet pats auglis ir ļoti garšīgs. Par šo augli mēdz teikt tā: "Smaržo kā ellē, bet garšo kā debesīs".

Duriāns ir izpelnījies "pasaulē smirdīgākā augļa" titulu. Vairākās Āzijas pilsētās nepatīkamā aromāta dēļ augli ir aizliegts ienest, piemēram, publiskajā transportā un viesnīcās. Lai vai kā, daudzi cilvēki duriānu uzskata par delikatesi.

"Mēs atkal esam atvērti!" pēc notikušā savā "Facebook" lapā paziņojusi bibliotēka. "Šķietamā gāzes smaka ēkā patiesībā ir pilnīgi droša - kāds vienā no atkritumu tvertnēm atstājis duriānu."

Pasmejoties par neveiklo situāciju, bibliotēka mirkli vēlāk publicēja aizlieguma zīmi, kurā attēlots pārsvītrots duriāna siluets, tādējādi norādot, ka šis auglis mācību vietā vairs nav gaidīts.