Pāris Rodailendā sava mopša Šortija vientulību prombūtnes laikā kliedē ar manekenu
Trakā pasaule
2019. gada 27. marts, 15:57

Pāris Rodailendā sava mopša Šortija vientulību prombūtnes laikā kliedē ar manekenu

Jauns.lv

15 gadus vecais Šortijs pārdesmit gadu laikā ir tā saradis ar savu saimnieku, ka viņa prombūtnes laikā ļoti pārdzīvoja, tāpēc suņa saimnieki Marks un Kristena izveidoja manekena prototipu, kas pārsteidzošā kārtā palīdzējis Šortijam kliedēt vientulību.

Mazo mopsi Marks paņēmis no dzīvnieku patversmes pirms vairāk kā 10 gadiem. "Marks strādāja patversmē uz kuru tika atgādāts Šortijs," stāsta Marka sieva Kristena. "Tā bija mīlestība no pirmā acu skatiena, un Marks viņu adoptēja."

Šortijs un Marks ilgu laiku bijuši nešķirami, pat kopā dodoties ceļojumos. Diemžēl, suņukam novecojot, sašķobījusies arī viņa veselība, tāpēc saimnieks draugu līdzi izbraucienos viņa veselības dēļ vairs neriskē ņemt līdzi.

View this post on Instagram

Shorty enjoying some time in the pool with Dad

A post shared by Vintage Pet Rescue (@vintage_pet_rescue) on

"Veselības pasliktināšanās dēļ viņam kļūst aizvien grūtāk. Mēs negribam, lai viņš saslimst. Kad Marks ir prom, Šortijs kļūst ļoti tramīgs. Viņš rej, ir noskumis, un nekas nespēj viņu uzmundrināt," stāsta Kristena.

Reiz pie Kristenas un Marka ciemos bija atbraukusi Marka māte, kura ieteica pārim ideju, kura sākotnēji šķitusi pavisam muļķīga. "Reiz viņa bija ciemos pie mums un redzēja, cik izmisis Marka prombūtnes brīžos ir Šortijs. Viņa devās mājās un internetā pasūtīja manekenu," notikušo atceras Kristena. "Kad viņa man pastāstīja par savu ieceri, es domāju, ka viņa nav pie pilna prāta. Es domāju, ka tā būs vienkārši jautra izklaide."

Kad manekens tika piegādāts līdz mājas durvīm, Kristena ietērpa to pēc iespējas līdzīgāku Markam, uz tā rokām pat uzvelkot piedurknes ar tetovējumiem. Novietojusi manekenu uz dīvāna, Kristena sauca Šortiju to novērtēt.

Pēc tam notika acīmredzamais neticamais - Šortijs bija nomierinājies un 30 minūšu laikā iemiga manekena skavās, mierīgi noguļot visu nakti. Pāris bija atradis zāles pret izmisumu.

Kā stāsta Kristena, manekens lieti noder arī citiem ģimenes mīluļiem. Pāris vada īpašu patversmi veca gada gājuma suņiem, un pašreiz viņu pārraudzībā ir 32 suņi - seniori.

Tēmas