foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: sabiedrībā zināmi ļaudis ar savām atvasēm apmeklē "Lote un pazudušie pūķi" pirmizrādi
Kino
2019. gada 23. februāris, 15:11

FOTO: sabiedrībā zināmi ļaudis ar savām atvasēm apmeklē "Lote un pazudušie pūķi" pirmizrādi

Jauns.lv

Piektdien, 22. februārī, kinoteātrī "Splendid Palace" notika animācijas filmas "Lote un pazudušie pūķi", ko sabiedrībā zināmi ļaudis apmeklēja kopā ar savām atvasēm.

Animācijas filmas "Lote un pazudušie pūķi" pirmizrāde

2019. gada 22. februārī kinoteātrī "Splendid Palace" notika animācijas filmas "Lote un pazudušie pūķi" pirmizrāde.

gallery icon

Saviem bērniem jaunos Lotes piedzīvojumus atrādīt bija atnācis gan aktieris Artūrs Skrastiņš, gan TV ziņu dīva Ilze Jaunalksne, gan raidījumu un pasākumu vadītāja Dagmāra Legante, un, protams, daudzas citas sabiedrībā zināmas personas.

Jaunākajā filmā par suņu meitenes Lotes piedzīvojumiem Izgudrotāju ciematā ierodas divi zinātnieki - Kārlis Jenots un Viktors Vīķis. Viņi ir nolēmuši piedalīties sacensībās, kuru dalībniekiem jāsavāc pēc iespējas vairāk tautasdziesmu. Abu vislielākais sapnis ir ierakstīt, kā dzied mītiskais ugunsspļāvējs pūķis. Lēkājoši zaķi, darbos aizņemti surikati, runājoša zivs, kura dzīvo krūšu kabatiņā, zaķene-operdziedātāja - šie ir vien daži no varoņiem, ar kuriem savos piedzīvojumos iepazīsies Lote un viņas māsiņa Rozīte.

Animācijas filmas tapšanā piedalījusies pašmāju filmu studija "Rija" un Igaunijas studija "Eesti Joonisfilm". Igaunijā filma "Lote un pazudušie pūķi" iekļauta Igaunijas Filmu institūta Simtgades filmu programmā.